Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı

Diyarbakır\'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı

Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı. Diyalize giren hastalar, ilçedeki diyaliz ünitesinin açılması ile tedavilerini ikamet ettikleri ilçede alma imkanına kavuştu. Ünitede doktor, hemşire, diyaliz teknikeri, diyetisyen ve psikolog hizmet veriyor. Hastaların ulaşımı hastane tarafından tahsis edilen araçla sağlanıyor.

28.03.2024 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ergani Devlet Hastanesi ve Hani Devlet Hastanesinde diyalize giren hastalar, ilçedeki diyaliz ünitesinin açılması ile tedavilerini ikamet ettikleri ilçede alma imkanına kavuştu.

Dicle Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete başlayan hemodiyaliz ünitesinde, doktor, hemşire ve diyaliz teknikeri görev yapıyor.

Diyetisyen ve psikoloğun da hizmet verdiği ünitede, hastaların ulaşımı hastane tarafından tahsis edilen araçla sağlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement