"Dinleyip Gidenlerden Değiliz" - Son Dakika
Güncel

"Dinleyip Gidenlerden Değiliz"

"Dinleyip Gidenlerden Değiliz"

Aydın Şengül Kozak Yaylası'ndaki çam fıstığı sorununa el attı.

11.05.2012 09:40

Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Bergama Kozak Yaylası'ndaki çam fıstığı rekoltesinin 2 yıldır büyük oranda düşmesi sorunuyla ilgili bölgede incelemede bulundu. Şengül, Türkiye'nin en geniş yayılış alanı ve en fazla çam fıstığı üretiminin yapıldığı bölge olan Kozak Yaylası'ndaki sorunları yerinde incelediklerini ifade ederek, "Bizler dinleyip gidenlerden değiliz" dedi.

Beraberindeki Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mithat Ateş, Bergama Orman İşletme Şefliği yetkilileriyle birlikte Kozak Havzası'nda meydana gelen verim düşüklülüğü ve ibre kurumalarıyla ilgili incelemelerde bulunan Şengül, "Kozak demek çam fıstığı demek. Bu bölgede toplam 16 köyde 10 bin kadar insan yaşıyor ve bölge halkı geçimini çam fıstığından sağlıyor. Yaptığımız incelemeler sonucu çam fıstığında iki yıl daha verimin düşük olacağını öğrendik. Buna karşılık bakanlıklar düzeyince çeşitli önlemler alınacaktır. TBMM Çevre Komisyonu üyesi olarak sorun hakkında komisyonuma bizzat bilgi vereceğim" dedi.

Aydın Şengül, Bergama'da ayrıca muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mithat Ateş, İlçe Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Bergama AK Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda söz alan Şengül, "Geçmişte popülist politikalar sonucu nüfus olarak yetersiz olan birçok yeri belediye yapanlar oldu. Seçim vaadi olarak yapılan bu hamleler hep kâğıt üzerinde kaldı. Bizden bunu yapmamız beklenemez. Vatandaşı kandıramayız. Şu an için Bergama'nın il olması yönünde bir çalışma yok. Hatta ülke genelinde her hangi bir yerin il olması gibi bir şey söz konusu değil." dedi.

Şengül ayrıca, muhtarlarla bu tip buluşmaların son derece verimli toplantılar olduğuna değinerek, "Bu tip toplantılar 'muhtarların isteklerini dinleyelim, hadi kalk gidelim' toplantıları değil. İl düzeyinde birçok muhtarlıklarımız olduğu için çok bölge gezmemiz gerekiyor. Elimizden geldiğince sorunlara çözüm noktasında somut adımlarla yaklaşmaya çalışıyoruz. Organizasyonu sağlıklı yaparsak geçmişte yapılan hatalara düşmeyiz. Devletin her sorunu çözmeye gücü yeter. Yeter ki talepler samimi olsun" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Dinleyip Gidenlerden Değiliz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement