Dışişleri Bakanı Davutoğlu, KKTC'de - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, KKTC'de

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, KKTC\'de

Davutoğlu: "Kapsamlı bir çözüm ile adada barışın hakim olmasını temenni ediyoruz.

17.05.2014 22:35

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kapsamlı bir çözüm ile adada barışın hakim olmasını temenni ettiklerini belirterek, "Her halükarda KKTC'nin tanınması yönündeki çabalara devam edeceğiz" dedi.

Bakan Davutoğlu, KKTC'deki temasları çerçevesinde KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile makamında bir araya geldi.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, müzakereler konusunda son 6 ayda katedilen mesafenin takdire şayan olduğunu ifade ederek, kapsamlı bir metnin ortaya çıktığını, bu metin üzerinde mutabık kalınarak müzakerelerin başladığını ve bunun uluslararası alanda olumlu etki yaptığını söyledi.

"KKTC diplomasisi her zamankinden daha fazla uluslararası platformlara çıktı" diyen Davutoğlu, bu ivme kendini gösterdikçe KKTC diplomasisinin görünürlüğü ve etkisinin artacağını, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in ziyaretinin de bu konuda önemli bir işaret olduğunu kaydetti.

Türkiye hükumeti ve Dışişleri Bakanlığı olarak her zaman KKTC'nin yanında olacaklarını dile getiren Davutoğlu, "Kapsamlı bir çözüm ile adada barışın hakim olmasını temenni ediyoruz. Her halükarda KKTC'nin tanınması yönündeki çabalara devam edeceğiz" diye konuştu.

"Aldığımız mesafe küçümsenebilir bir mesafe değil"

KKTC Dışişleri Bakanı Nami de ABD Başkan Yardımcısı Biden'in adaya yapacağı ziyareti, Kıbrıslı Türklerin haklı davasının dünyaya duyurulması açısından önemli olduğunu söyledi.

Kıbrıs müzakereleriyle ilgili yaptıkları çalışmalara, Türkiye'nin çok güçlü desteği sayesinde, emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Nami, "Aldığımız mesafe küçümsenebilir bir mesafe değil" dedi.

"Önümüzde zorlu bir müzakere süreci var ama verdiğiniz güçle bunu başarıyla aşacağımızdan şüphem yok" diyen Bakan Nami, ortak açıklama metninden sonra Türkiye'nin de desteğiyle uluslararası alanda görülen kabulün daha üst noktalara eriştiğini sözlerine ekledi. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu, KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement