Disk ve Türk Tabipleri Birliği Yaşar Kemal'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Disk ve Türk Tabipleri Birliği Yaşar Kemal'i Ziyaret Etti

Disk ve Türk Tabipleri Birliği Yaşar Kemal\'i Ziyaret Etti

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Özgür ARSLAN / İSTANBUL DHA Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Raşit Tükel ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesine gelerek Yaşar Kemal'in sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

15.01.2015 13:26

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Özgür ARSLAN/ İSTANBUL DHA

Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Raşit Tükel ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesine gelerek Yaşar Kemal'in sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Raşit Tükel hastane çıkışında kısa bir açıklama yaptı. Doktorlarla görüştükleri belirten Tükel, 'Bir kötüleşme olmadığını, iyileşmeyle ilgili çeşitli bulguların mevcut olduğunu öğrendik. Kendisine acil şifa ve bir an önce iyileşmesini diliyoruz" dedi.

Hayati tehlikesinin şu an olmadığını dile getiren Tükel, 'Durumunun ciddiyeti biliniyor fakat şu an için kötüye giden hayati risk taşıyan bir görünüm yok. Umarım bundan sonra daha olumlu yönde gelişecek ve sağlığına kavuşacak. Solunum cihazına bağlı olduğu için görüşme sağlayamıyoruz" dedi.

Başkan bir gazetecinin bilincinin açık olup olmadığı yönünde ki soruya ise, 'Bilincinden ziyade solunum cihazına bağlı olduğu için görüşmek mümkün değil. Ama doktorlarından bilgileri aldık. Birkaç hastalık var. Bunların içerisinde zaatüre var, daha önceden bazı hastalıkları var. Ama gelişen tablo bunların üzerinden solunum yetmezliği. Ama tedavisi olumlu yönde" diye konuştu.

'YAŞAR KEMAL İNSANDIR, EMEKTİR, ANADOLU'DUR, TÜRKİYE'DİR"

Arzu Çerkezoğlu ise Yaşar Kemal'in çok önemli bir değer olduğunu ifade ederek, 'Yaşar Kemal insandır, emektir, Anadolu'dur, Türkiye'dir ve biz inanıyoruz ki bugün Türkiye halklarının bütünün onunla birliktedir. Kendisine acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Disk ve Türk Tabipleri Birliği Yaşar Kemal'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement