Depremde yıkılan Galeria Sitesi'yle ilgili karar verildi - Son Dakika
Güncel

Depremde yıkılan Galeria Sitesi'yle ilgili karar verildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan Galeria Sitesi'ne ilişkin davada, mahkeme tutuklu 3 müteahhit ve inşaat mühendisinin cezalarını açıkladı. Sanıklara 17 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. Firari sanıkların dosyaları ayrıldı.

22.03.2024 15:05  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin davada yargılanan 7 sanıktan tutuklu 3 müteahhit ve inşaat mühendisine, 17 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

FİRARİLERİN DOSYALARI AYRILDI

Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu müteahhitler Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit ve inşaat mühendisi fenni mesul Tevfik Demir, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katılırken, avukatları ise salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz alan müşteki Mehmet Özdemir, depremde bu sitede hayatını kaybeden Serhan Özdemir'in amcası olduğunu belirterek, "sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

Mağdur taraf avukatları, sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet savcısı esas hakkında hazırladığı mütalaasında, tutuklu sanıkların isnat edilen suçtan cezalandırılmasına, tutukluluk hallerinin devamına ve firari sanıkların dosyalarının ayrılması yönünde görüş bildirdi.

Sanık avukatları da sunulan mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savundu, tahliyelerini talep etti. Sanıklar da suçlamayı reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

17 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyetince oy birliğiyle alınan kararda, 4 sanığın "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 17 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırılmasına hükmedildi. Mahkeme, haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıklar M.E, H.M.Y. ve İ.H.Y'nin dosyalarının ayrılmasını kararlaştırdı.

Depremde yıkılan Galeria Sitesi'nin 3 müteahhidi ve inşaat mühendisine 17 yıl hapis cezası
Depremde yıkılan Galeria Sitesi'nin 3 müteahhidi ve inşaat mühendisine 17 yıl hapis cezası
Depremde yıkılan Galeria Sitesi\'yle ilgili karar verildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Depremde yıkılan Galeria Sitesi'yle ilgili karar verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ergin Akkaya: giden gitti ölen öldü ceza verdiniz biymez bu binaları yaparken en üst düzeyde denetleme yapmadiktan sonra ki halen daha öyle bu sonuçlarla her zaman karsilasacagiz 15 4 Yanıtla
  • Ercan Karatas: 17 Yıl Mı Bumu yani ceza en fazla 3 yıla çıkarlar demedi demeyin 15 0 Yanıtla
  • Mert Ceyhan: Belediye ve çevre şehircilik ne işe yarar belediye ruhsat verir çevre şehircilik denetleme yapmaz ceza sadece müteahhite kesilir.Bu adalet degil. 9 0 Yanıtla
  • Mahmut Tuğtağ: O inşaatı denetleyene ceza yokmu o binayı fay hattına yapan izin verene 6 0 Yanıtla
  • Ömer Usal: Çoluğuna çocuğuna hanımına parasını yedirdiğin apartmanların insanlara mezar olması kadar acı bir durum var mı bu hayatta ? Gerçi paradan başka ne önemli ki böyle kaçak göçek iş yapanlara ? Allah’ın adaleti yakın merak etmeyin.Allah’a inanıyorsanız tabi. 1 1 Yanıtla

Advertisement