Diyarbakır'da Okulları Boykot Yürüyüşü Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Okulları Boykot Yürüyüşü Düzenlenecek

Diyarbakır\'da Okulları Boykot Yürüyüşü Düzenlenecek

Diyarbakır'da BDP ve DTK'nın ana dilde eğitim için okulları 1 hafta boykot etme kararı ardından kentte boykotu desteklemek için yürüyüş düzenleyecek.

14.09.2013 13:44  Güncelleme: 16:33

BDP ve DTK'nın ana dilde eğitim için okulları bir hafta boykot etme kararı ardından bazı sivil toplum örgütleri de boykota destek vereceklerini açıkladı. DTK binasında bir araya gelen BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Siirt eski Milletvekili Osman Özçelik, belediye başkanları, bazı sivil toplum örgütü üyeleri okulların açılacağı Pazartesi günü, okulları boykot etmek için yürüyüş düzenleneceğini açıkladı.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, okulları boykot kararını desteklediklerini bildirirken, pazartesi günü yapılacak yürüyüşe herkesin katılmasını istedi. Okul ve kamu alanlarında Kürtçe'nin ikinci resmi dil ve eğitim olmasını istediklerini söyleyen Birtek, şöyle dedi:

"Sivil toplum örgütleri olarak okullarımızda, kamu alanlarında Kürtçe'nin ikinci resmi dil ve eğitim dili olmasını istiyoruz. Bu gerçekleşmediği sürecede barışın gelmesi de mümkün değildir. Dil, doğuştan gelen bir haktır. Tartışma konusu bile yapılamaması gerekiyor."

Kentteki sivil toplum örgütleri olarak tavırları net ortaya koyacaklarını ifade eden Birtek, "Bizler sivil toplum kuruluşları olarak DTK'nın öncülüğünde Pazartesi günü bu konudaki tavrımızı çok net bir şekilde ortaya koyacağız. O faşist, gerici andı okumayacağız. Türk'üm demeyeceğiz. Çünkü Türk değiliz. Varlığımızı Türk varlığına armağan etmeyeceğiz. Biz başka bir halkız. Elbetteki kardeşlerimizle birlikte kaderlerimizi birleştirmek isteriz. Ama bize zorla varlığınızı başkasının varlığına armağan edin derseniz bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bizde bu kararın içinde olduğumuzu kamuoyuna açıklamak istiyoruz. Ayrıca pazartesi yapılacak yürüyüşe tüm halkımızı katılamaya davet ediyoruz. Eylemlerimiz sadece bir haftayla bitmiyor. süreklilik arz eden bir mücadele biçimi var. Önümüzdeki süreçte de yine bu eylemlerimizi çoğaltıp büyütüp AKP hükümetini adeta bu hakkı verme noktasında bir mecburiyet durumuna getirmeyi boynumuzun borcu sayıyoruz."

"EĞİTİM ÖNÜNDEKİ SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ"

Merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde toplanan Özgür Eğitim-Sen Diyarbakır şubesi üyeleri de, basın açıklaması yaptı. Ellerinde Türkçe-Kürtçe dövizler taşıyan grup eğitim alanında yaşanan sorunların çözülmesini istedi. Şube Başkanı Mehmet Masum Yokuş, eğitim alanlarında Tevhid-i Tedrisat Kanunu, anadilde eğitim sorunu, başörtüsü ve kılık kıyafet sorunu, andımız ve törenler sorunu, okullarda ibadethane olmaması, idareci seçiminde liyakat ilkesinin çiğnenmesi gibi temel sorunların bir an önce çözülmesini istedi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Okulları Boykot Yürüyüşü Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement