Diyarbakır'da Yaşanan Feci Olayın Peşine 5 Savcı Düştü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Yaşanan Feci Olayın Peşine 5 Savcı Düştü

HDP mitingi sırasında yaşanan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği feci olay ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, "Olayı 5 savcı soruşturuyor." dedi.

07.06.2015 08:37  Güncelleme: 15:33

Diyarbakır'da iki bombanın patladığı HDP mitinginde ölenlerin cenazeleri dün ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Art arda meydana gelen patlamalardan biri kesin olarak TNT ve bilyeli, cep telefonu düzeneği ikisinde de tespit edildi. Diğerinin de TNT olma ihtimali çok yüksek. Bunlar titizlikle inceleniyor. Kim yaptıysa, failleri mutlak suretle yakalanacak" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın Cumhuriyet başsavcıvekili ve 4 savcı tarafından yürütüldüğünü açıkladı.

GÖZYAŞLARI TOPRAĞA KARIŞTI

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Şeyhmuz Kaçan (34) merkeze bağlı Silim köyünde, 4 çocuk babası Necati Kurul (47) merkez Yeniköy Mezarlığı'nda, miting sırasında ağaçtan düşerek öldüğü açıklanan Ramazan Yıldız (16) da merkez 450 Evler Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Törende sık sık "Şehitler Ölmez" sloganları atıldı.

5 SAVCI ARAŞTIRIYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın Cumhuriyet başsavcıvekili ve 4 savcı tarafından yürütüldüğünü açıkladı. Başsavcı Ramazan Solmaz, saat 17.46-17.48 sularında yaşanan patlamada Kurul ve Kaçan'ın hayatını kaybettiğini, 100'ün üzerinde vatandaşın patlama ve izdiham nedeniyle yaralandığını kaydetti. Otopsinin 2 savcı nezaretinde 2 adli tıp uzmanı ile yapıldığını belirten Solmaz, diğer delillerin toplanması için de 1 savcı görevlendirildiğini belirtti.
Solmaz, patlamadan yaklaşık 2 saat öncesinde yüksekten düşen Yıldız'ın ölümünün patlamaya bağlı olmadığının tespit edildiğini söylerken, görgü tanıkları ve ailesi Yıldız'ın patlamanın şiddetiyle ağaçtan düşüp yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.

Alınan bilgiye göre, miting alanındaki iki bombadan ilki çöp bidonuna yerleştirildi. Etki gücü zayıf olan bu bomba patladığında alanda hareketlilik oldu, ancak kürsüye doğru, herhangi ciddi bir şey olmadığı işaret edilince, anonslar yapılmaya devam edildi. Yaklaşık 5 dakika sonra, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in konuşmasını bitirip, Selahattin Demirtaş'ın kürsüye çıkmasına hazırlanıldığı dakikalarda ikinci ve etki gücü yüksek bomba patladı. Bu bombanın trafonun hemen önündeki bir pazarcı tezgâhının altına yerleştirildiği tespit edildi.

"SUİKAST" İDDİASI GÜNDEMDE

Emniyet birimleri, patlamanın tezgâhın altına yerleştirilmiş iki ayrı tüpün patlatılması sonucu gerçekleştiği bilgilerine ulaştı. Tüplerin içine kara barut yerleştirildiği, bununla birlikte etraftaki çok sayıda kişiyi yaralaması için yüzlerce bilyenin de tüplere konulduğu saptandı. Uzmanların "çok profesyonel düzenekler değil" yorumunu yaptığı bombanın Demirtaş'ın kürsüye çıkacağı sırada patlatılması suikast iddialarına da yol açtı.

100 BİN KİŞİ VARDI

HDP'nin mitinginde 100 bini aşkın kişinin miting alanında olduğu ifade edildi. Kaynaklar, kalabalığın alana girerken HDP görevlilerince arandığını, gerilim yaşanmaması için emniyet tarafından ayrı bir arama yapılmadığını bildirdi. Bombanın alana nasıl sokulduğuna yönelik incelemelerin sürdüğü, şu ana kadar parmak izi ve görüntüye ulaşılamadığı kaydedildi.

ÇAYCI ARANIYOR

Bu arada bombanın patladığı yerde bulunan el arabasında seyyar çay satan bir kişinin görüntülerinin tesadüfen miting öncesi gazeteciler tarafından çekildiği, patlamada kullanılan iki bombadan birinin el arabasının yanındaki piknik tüpünden kaynaklandığı öne sürüldü. Olay yerinde bulunan parçalanmış bir telefon ve bataryası da incelemeye alındı. Çay satan kişinin arandığı bildirildi.

Diyarbakır\'da Yaşanan Feci Olayın Peşine 5 Savcı Düştü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Yaşanan Feci Olayın Peşine 5 Savcı Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • Zaza: 5 savciya ne gerek var bir polis yeter... 28 45 Yanıtla
  • TÜRK MİLLETİ: DEVLET UNUTMA SEN 1000 YILLIK BİR TÜRK KÜLTÜRÜN ve YAPILANMANIN devamısın. GÜÇLÜ OLMAK ve her daim VATAN SEVDASINDAN yana olman gerek! para, mevki ve rant senin kanında olmamalı. GÜÇLÜ OLKİ DİRİ OLASIN, ATALARINA LAYIK OLASIN. HAİN her daim HAİNDİR. Biz bu topraklara kolay sahip olmadık. çok kanımız aktı BİNLERCE SENEDİR. ALLAH BU VATAN UĞRUNA KALBİ ATANLARI HER DAİM KORUSUN. 55 4 Yanıtla
  • ESKİ HDP Lİ: BU SON DÜZENLENEN BOMBA OLAYI HDP NİN MASUM GİBİ GÖZÜKEREK OY ARTTIRMA ÇABASIDIR. ZALİM OLUP MAZLUM GÖRÜNMEYE ÇALIŞANLAR ŞEREFLİ VE DÜRÜST KÜRTLERİ KANDIRAMAZ. OYUM AKP YE. 13 46 Yanıtla
  • bdp din dusmani: bu olaylar tanıdık pkk bu bombalamalarda iyyi rol yapiyor bizim kurtlerde koyun gibi izliyor m3eeeeeeeeeeeeeee 15 42 Yanıtla
  • Hdpli: Parale savcı mı akpli savcı mı biz bu ülkede doğru dürüst savcılar doğru dürüst iş yapan insanlar görmek istiyoruz 22 27 Yanıtla
  • M. ADlGUZEL: Pkk yapmistir bence 29 20 Yanıtla
  • bdp din dusmani: bu olaylar tanıdık pkk bu bombalamalarda iyyi rol yapiyor bizim kurtlerde koyun gibi izliyor m3eeeeeeeeeeeeeee 6 42 Yanıtla
  • FATİH SULTAN MEHMET: OYLAR MHP YE 29 18 Yanıtla
  • HALK: CHP-MHP-AKP farketmez kazanacak olan TÜRKİYEDİR ama sırf barajı açsın diye oyunu HDP ye verirsen TÜRK MİLLETİ kazanan PKK-KÜRD...TAN ve ERMENİSTAN olacaktır! oyunu boşa harcama ve ŞEHİT ASKERLERİNİ UNUTMA. 34 12 Yanıtla
  • Oylar HDP YE : Dünya KAYINA DAYE 20 22 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement