Diyarbakır Sur'a Silah ve Mühimmat Götürmeye Çalışanlara Güvenlik Güçleri Engel Oldu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Sur'a Silah ve Mühimmat Götürmeye Çalışanlara Güvenlik Güçleri Engel Oldu

Diyarbakır Sur\'a Silah ve Mühimmat Götürmeye Çalışanlara Güvenlik Güçleri Engel Oldu

Diyarbakır Sur'a silah ve mühimmat götürmeye çalışanlara güvenlik güçleri engel oldu Güvenlik güçleri, Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde dün beraberlerindeki silah ve mühimmatları, Diyarbakır Sur bölgesine götürerek, PKK'ya yardım etmeye çalışan PYD/YPG'li teröristler oldukları değerlendirilen 5 kişiye engel oldu.

26.02.2016 09:59

Diyarbakır Sur'a silah ve mühimmat götürmeye çalışanlara güvenlik güçleri engel oldu

Güvenlik güçleri, Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde dün beraberlerindeki silah ve mühimmatları, Diyarbakır Sur bölgesine götürerek, PKK'ya yardım etmeye çalışan PYD/ YPG'li teröristler oldukları değerlendirilen 5 kişiye engel oldu. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda 1 kişi yakalanırken 2'si yaralı 4 kişi ise silah ve malzemeleri bırakarak Suriye tarafına kaçtı.

25 Şubat 2016 tarihinde Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, Türkiye'ye yasadışı yollardan girmeye çalışan 5 kişi yapılan 'dur' ikazlarına uymaması ve ateşle karşılık vermeleri üzerine güvenlik güçleri misliyle karşılık verdi. Yapılan müdahale sonucunda, PKK/PYD terör örgütüne silah ve malzeme desteği sağlamak maksadıyla kaçakçılık görüntüsü altında faaliyet yürüttüğü belirtilen 1 kişi yakalanırken 2'si yaralı 4 kişi ise üzerlerindeki silah ve malzemeleri de bırakarak Suriye istikametine kaçtı.

Bölgede yapılan aramada, 4 Kaleşnikof piyade tüfeği, 7 muhtelif marka tabanca, 10 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 8 tabanca şarjörü, 2 bin 503 7.62 mm. mühimmat, 100 karton sigara, 2 cep telefonu ele geçirildi.

Yakalanan kişi ifadesinde kapsamında ; Suriye tarafına kaçan 4 kişinin beraberlerindeki silah ve mühimmatları, Diyarbakır Sur'a götürerek, PKK'ya yardım etmeyi çalıştıkları ve PYD/YPG'li teröristler oldukları değerlendirildiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Sur'a Silah ve Mühimmat Götürmeye Çalışanlara Güvenlik Güçleri Engel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement