Doç. Dr. Hayati Akbaş: "Sanatçılar Kapak Olmak İçin Sıraya Giriyor" - Son Dakika
Güncel

Doç. Dr. Hayati Akbaş: "Sanatçılar Kapak Olmak İçin Sıraya Giriyor"

Doç. Dr. Hayati Akbaş: "Sanatçılar Kapak Olmak İçin Sıraya Giriyor"

Doç.Dr.Hayati Akbaş, "FBM Estetik Dergisi estetik, sağlık, güzellik ve aynı zamanda bir yaşam dergisi" dedi.

08.06.2012 14:26

Doç. Dr. Hayati Akbaş, "FBM Estetik Dergisi estetik, sağlık, güzellik ve aynı zamanda bir yaşam dergisi" dedi.

Samsun FBM Estetik Poliklinik'in sahibi olan ünlü estetik uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, FBM tarafından çıkartılan FBM Estetik Dergisi'ni basına tanıttı. Türkiye'de ve Azerbaycan'da toplam 5 bin 500 adet basılan ve tamamı istenilen kitleye ulaşan derginin ileri vadede İngilizce versiyonunu çıkartıp Avrupa'da da satışa çıkartabileceklerini söyleyen Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Önceden kimi kapak yapsak diye düşünüyorduk ama şimdi sanatçılar kapak olmak için aracı koyuyorlar. Editörleri atlayıp 'hocam ben ne zaman kapak olacağım' diye bana kadar ulaşan sanatçı arkadaşlar var, ben bazen kaçıyorum sanatçılardan" diye konuştu.

FBM Estetik Dergisi'nin içeriği ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Türkiye'de şu an düzenli olarak çıkan ulusal tek estetik dergisi FBM Estetik Dergisi. Derginin vatanı Samsun, bu bir Samsun dergisi ama İstanbul Nişantaşı'nda çıkıyor. Bu dergi her sayısında çift kapakla çıkıyor. Türkiye'de bayilerde, seçkin kitapçılarda olan dergimizin Azerbaycan versiyonu çıkıyor. O yüzden uluslararası bir dergi. Estetik ve güzellik dünyada insanların en çok ilgisini çeken, tıp içerisinde de en çok ilgi çeken branşlardan bir tanesi. Her geçen gün insanların estetiğe ve güzelliğe olan ilgisi artıyor. Televizyon programlarında, gazetelerde estetik cerrahi ile ilgili, güzellik uygulamaları ile ilgili çok sık haberler duyuyoruz. Normal sade insanların anlayacağı şekilde Türkiye'nin ünlü estetik cerrahlarının, güzellik uzmanlarının, estetik ile uğraşan farklı branşlardan insanların yazılar yazdığı ve insanların birinci dereceden bilgilendirildiği bir dergi. Bu dergiyi okuyan insanlar estetik ile ilgili farklı uygulama alanlarını öğreniyorlar. Seviyeli magazin haberleri, beslenme, diyet ilgili haberler yer alıyor" şeklinde konuştu.

Derginin altıncı sayısında ilk defa bir erkek sanatçıyı kapak yaptıklarını belirten Doç. Dr. Hayati Akbaş, yedinci sayının içeriğini ile ilgili şu bilgileri verdi: "Derginin her sayısında ünlü bir sanatçı ile kapak röportajı yapıyoruz. İlk defa bu sayıda bir erkek sanatçı kullandık. Bu sayıda Volkan Konak ile hayata, estetiğe, güzelliğe ve yaşama dair bir röportaj yer alıyor. Estetik denilince herkesin aklına hanımlar geliyor ama Volkan Konak bu sayının kapağı oldu. Bundan önceki sayılarda Saba Tümer, Tuğba Özay, Seda Üren, Deniz Seki, Ceyda Ateş ile kapak röportajları yapıldı. Azerbaycan'da da Aysel Teymurzade ve ünlü sanatçılarla bir röportaj yaptık. Türkiye için çıkarttığımız dergimizde Türk sanatçıyı, Azerbaycan için çıkarttığımız dergide ise ünlü bir Azeri sanatçı ile kapak röportajı yapıyoruz. Yedince sayımızda ise estetik ve din konusunu masaya yatıracağız. Semavi dinlerin estetiğe bakış açısı ile ilgili bir dosya hazırlıyoruz. Samsun orijinli bir dergi olması çok önemli. Bazı estetik dergileri sadece birkaç sayı çıktı ve kapandılar. Bir derginin çıkartılması ve sürdürülmesi çok basit bir iş değil. 6 kişilik bir editöryal bir grup çalıyor. Derginin çıkmasına katkısı olan yazarlarla birlikte 40 kişilik bir ekip var. Tanınmışlık seviyesi olarak iyi bir noktaya geldik." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doç. Dr. Hayati Akbaş: 'Sanatçılar Kapak Olmak İçin Sıraya Giriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement