"Dört Gözle Bekliyorum" - Son Dakika
Güncel

"Dört Gözle Bekliyorum"

"Dört Gözle Bekliyorum"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3 dönem yasağına ilişkin konuştu.

16.12.2012 15:19  Güncelleme: 15:55

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti'deki 3 dönem yasağıyla ilgili, ''3 dönem yasağını dört gözle bekliyorum, bundan da memnunum. Gözüm arkada değil'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TOBB tarafından düzenlenen ''Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Konferansı''na katılmak üzere Bolu'da bulunan Arınç, Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan'ın sunduğu ''Ankara'nın Nabzı'' programında soruları yanıtladı.

''3 dönem yasağını dört gözle bekliyorum, bundan da memnunum'' diyen Arınç, siyasi hayatta ne yapabilecekse yapmaya çalıştığını dile getirdi.

Arınç, şöyle devam etti:

''Ümit ediyorum ki arkadan gelecek çok değerli insanlar var. Parti içinde çok deneyimli arkadaşlarımız var. Onlar AK Parti'nin başarılarını bundan sonra da devam ettirecekler. Gözüm arkada değil, Allah ömür verirse, bu dönemin sonunda siyasi hayata en azından bir mola verme ihtiyacını hissediyorum. Milletvekilliği veya belediye başkanlığı noktasında hiçbir görevi kabul etmeyeceğimi ifade ettim. Eğer izin verirlerse, partide de genel merkezde de taşra teşkilatında hiçbir görev almam. Buna ihtiyacım var. Başkalarının da ihtiyacı olduğu gibi. AK Parti Türkiye'de her zaman başa güreşecek, iktidar olacak. Şahıslara bağlı bir siyaset anlayışını bir kenara koymamız lazım. Gelenler, inşallah gidenlerden daha başarılı olacak.''

Esed rejimi sona yaklaştı

Başbakan Yardımcısı Arınç, gazetecilerin Suriye'deki gelişmelere ilişkin soruları üzerine, bölgeden gelen son haberlerin, Esed rejiminin sona yaklaştığını ortaya koyduğunu söyledi.

Arınç, Suriye'de yaşanan bu dramın bir an önce bitmesini dilediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

''Suriye'nin bütünlüğü içinde daha demokratik bir rejim gelsin. Bu sığınmacı kardeşlerimiz de kendi memleketlerine rahatlıkla dönebilsinler. Son gelen haberler de Esed rejiminin sona yaklaşıldığını, artık çok yakın bir gelecekte Esed'in bir başka ülkeye giderek ya da ülkedeki dönüşümü kabul edecek bir duruma geleceğini gösteriyor. Biz her an Suriye'deki gelişmeleri takip ediyoruz. 'Daha fazla kan dökülmesin', 'daha fazla insan ölmesin ve bu trajedi bir an evvel sonlansın' diye gelişmeleri duyarlı şekilde takip ediyoruz.''

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Dört Gözle Bekliyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement