Down Sendromlular Sertifikalarını Başbakandan Almak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Down Sendromlular Sertifikalarını Başbakandan Almak İstiyor

Down Sendromlular Sertifikalarını Başbakandan Almak İstiyor

Samsun Down Sendromlular Derneği ile İŞKUR tarafından düzenlenen garsonluk eğitimini tamamlayan down sendromlular için sertifika töreni düzenleneceğini ifade eden Dernek Başkanı Muzaffer Altıntaş, "Gönül isterdi ki bu çocuklarımız Başbakanımızın"...

30.07.2013 09:54

Samsun Down Sendromlular Derneği ile İŞKUR tarafından düzenlenen garsonluk eğitimini tamamlayan down sendromlular için sertifika töreni düzenleneceğini ifade eden Dernek Başkanı Muzaffer Altıntaş, "Gönül isterdi ki bu çocuklarımız Başbakanımızın elinden sertifikalarını alsın" dedi.

Down sendromlu bireyleri topluma kazandırmak için çalışmalar yapan Samsun Down Sendromlular Derneği, 7 ay önce İŞKUR ile birlikte down sendromlu bireyler için başlatmış olduğu garsonluk eğitimi tamamlandı. Özel bir yemek fabrikasında ve dernek binasında 15 down sendromlu öğrenci eğitime tabi tutularak sertifika almaya hak kazandılar.

Konu hakkında bilgi veren Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altıntaş, "Gerçekleştirdiğimiz garsonluk kursu ile down sendromlu öğrencilerimizin farkındalığını Samsun ve Karadeniz'de artırmaktı. Biz de bunu 7 ay içerisinde ciddi anlamda başardık. Kamuoyunda ve basında bu anlamda farkındalığı arttırdık. Bu farkındalığın artması ile beraber çocuklarımıza ilgi ve alaka daha da arttı. Şu anda sertifikaları verilmek üzere cuma günü iftar yemeği düzenliyoruz. İftar yemeğine Samsun'un üst düzey bürokratları davet edildi. Tabi gönül ister ki, iftar yemeği sonrasında yapılacak sertifika törenine Başbakanımız da katılsın, bu çocuklarımız Başbakanımızın elinden sertifikalarını alsın" diye konuştu.

Down sendromlu çocukların sertifikalarını aldıktan sonra Avrupa Birliği projesi kapsamında, hazırlıklarına devam edilen Down Kafe'de istihdam etmeyi planladıklarını kaydeden Altıntaş, "Amacımız 50 kişilik iş yerlerinde engelli istihdam edilme zorunluluğu varsa, bu engellilerden bir kaçının down sendromlu vatandaşlarımızdan olmasını sağlamaktır. Bizler down sendromlu bireylere 'melek ve gülen yüzlü kişiler' diyoruz. Bir iş yerinin neşesi olabilirler, istihdam anlamında onlara da yer verilmesi gerektiğine inanıyoruz" açıklamalarında bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Down Sendromlular Sertifikalarını Başbakandan Almak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement