Edirne'deki tarihi eserler - Vali Duruer - - Son Dakika
Güncel

Edirne'deki tarihi eserler - Vali Duruer -

Edirne\'deki tarihi eserler - Vali Duruer -

Edirne Valisi Hasan Duruer, Makedonya Kulesi ile ilgili müze çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

30.12.2013 16:34

Edirne Valisi Hasan Duruer, Makedonya Kulesi ile ilgili müze çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Duruer, valilikte gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Edirne'nin tarih, kültür ve turizm kenti olduğunu belirtti.

Edirne'deki çalışmalar kapsamında kültür, sanat, restorasyon ve çevre düzenlemesine büyük ağırlık verdiklerini belirten Duruer, şöyle konuştu:

"Bazı tarihi eserlerin düzenlenmesi konusunda gelecek yıl çalışmalara başlayacağız. Şükrü Paşa Müzesi'nde çalışmalar yapacağız. O müzeyi ismine layık bir duruma dönüştürme gayretindeyiz. Sağlık Müzesi ile ilgili Abdi İbrahim firması tarafından çalışmalar devam ediyor. Hıdırlık Tabyası ile ilgili durumu Başbakanımıza bildirdim. Ayrıca Osmanlı Medeniyeti Müzesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Makedonya Kulesi ile ilgili müze çalışmamız da var. Onunla ilgili projeyi hazırladık. Öte yandan Demircihan'ın bir kısmı da Etnografya Müzesi olarak kullanılabilir."

Duruer, çalışmaların Edirne'nin tarihi yapısına uygun şekilde devam ettiğini belirtti.

- "Edirne, Balkanların merkezi olacak"

Duruer, Kapıkule Sınır Kapısı'nın yolcu ve araç giriş çıkışında dünyadaki Meksika Sınır Kapısı'nın ardından ikinci büyük sınır kapısı olduğunu söyledi.

Kapıkule'nin kara sınır kapısı olduğunu hatırlatarak, Yunanistan ve Bulgaristan'dan Edirne'ye alışveriş için çok sayıda turistin geldiğini belirten Duruer, "Turistler daha çok yılbaşı ve paskalya alışverişi için Edirne'ye geliyorlar. Bu durum Edirne esnafı açısından oldukça önemlidir. Ayrıca tarihi eserlerimizi görmeye geliyorlar" diye konuştu.

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Kırkpınar alanının son durumuna ilişkin görüşeceğini belirten Duruer, dünyanın hiçbir yerinde saray içerisinde betonarme bir yapının olmadığını kaydetti.

Duruer, Edirne'nin Balkanların merkez şehri olması konusunda gayret gösterdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'deki tarihi eserler - Vali Duruer - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement