Eğitime Bir Spor Salonu Daha - Son Dakika
Güncel

Eğitime Bir Spor Salonu Daha

Eğitime Bir Spor Salonu Daha

Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu Spor Salonu Hizmete Açıldı

12.05.2011 18:53  Güncelleme: 18:54

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu Spor Salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bursa'yı daha çağdaş bir kent haline getirmek için her köşede çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Altepe, Bursa'nın sporda da öncü bir kent olması için yatırımlarının sürdüğünü vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 'sağlıklı yaşanılabilir bir kent' hedefi doğrultusunda sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bir spor tesisini daha Bursa'ya kazandırdı. Değirmenönü Spor Salonu, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Spor Salonu ve Koç İlköğretim Okulu Spor Salonu'nu ardından inşaatı tamamlanan Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu Spor Salonu da törenle hizmete açıldı.

Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen törene Başkan Altepe'nin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Milletvekili adayları Bedrettin Yıldırım ve Mahmut Turunç, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

"Tesisleri bir bir açıyoruz"

Sağlıklı kentlerin ancak sağlıklı bireylerden oluşabileceğini dile getiren Başkan Altepe, bu nedenle spor yatırımlarına da büyük önem verdiklerini söyledi. Geçen 2 yıl içinde 84 spor projesini hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, bunlardan 11'inci tesisi hizmete açtıklarını kaydetti.

Başkan Altepe, "İnşaatı tamamlanan diğer tesislerimizi de sırasıyla hizmete açacağız. Her semtimize spor salonları, spor sahaları, yüzme havuzları ve sosyal donatı alanları kazandırmak için yoğun çaba harcıyoruz. Sadece gençlerimizin değil, 7'den 70'e herkesin spor yapmasını hedefliyoruz. Gençlik bizim en önemli gücümüz. Bu nedenle sağlıklı ve sporcu nesiller yetiştirilmesi için tesisleşmeye önem veriyoruz. Tesisin olduğu her yerde başarı da yükseliyor" diye konuştu.

"Hizmetler artık daha kolay"

Önceki yıllarda bu tür hizmetlerin kolaylıkla hayata geçirilemediğinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, "Eskiden Milli Eğitim arsasını vermezdi. Belediyeler yatırım yapmazdı. Bu tür hizmetlere kavuşmak kolay değildi. Ancak şimdi büyük bir uyum içinde Milli Eğitim kısa sürede arsasını veriyor, belediyelerimiz hemen inşaatları yapıyor ve eğitim kurumlarımız böyle güzel tesisler kazanıyor. Bu salon sadece okulumuza değil, tüm vatandaşlarımıza açık bir tesis. Burasının 24 saat kullanılmasını istiyoruz. Bu tesisler halkımızın malı. Bu nedenle halkımızın sahip çıkarak bu tesisleri kullanmalarını bekliyoruz" dedi.

Eğitimde Yıldırım'ın çıtası yükseliyor

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise Yıldırım ve Büyükşehir Belediyelerinin işbirliği içinde hayata geçirdikleri çalışmalarla Yıldırım'da eğitimin çıtasının yükseldiğini kaydetti. Yıldırım'da ürettikleri 31 okul arsasında yükselen okullar sayesinde sınıf mevcutlarının 70'ten 30'lara kadar düştüğünü dile getiren Başkan Keskin, "Bunun yanında 2 üniversite arsası ürettik.

Bu üniversitelerin Yıldırım'daki gelişimin ivmesini artıracağına inanıyorum. İlçemize böyle bir tesis kazandırdıkları için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri, ilk basketleri atarak salonu kullanıma açtı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eğitime Bir Spor Salonu Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement