Emniyet Genel Müdürü Lekesiz - Son Dakika
Güncel

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in Mardin Valiliği ziyareti Lekesiz'in konuşması Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın konuşması Detay görüntüler - "Son zamanlarda Türkiye'nin son derece kararlı bu yürüyüşünün önünde eş zamanlı olarak tarihin belki de en büyük taşeron örgütleri faaliyet halinde.

21.04.2016 01:40

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in Mardin Valiliği ziyareti

Lekesiz'in konuşması

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın konuşması

Detay görüntüler - "Son zamanlarda Türkiye'nin son derece kararlı bu yürüyüşünün önünde eş zamanlı olarak tarihin belki de en büyük taşeron örgütleri faaliyet halinde. Bunlardan bir tanesi PKK, bir tanesi paralel. Bunun haricinde yine benzer şekilde DAEŞ ve diğer yasa dışı örgütler gibi pek çok örgütler var. Türkiye eş zamanlı olarak bunların hepsiyle de mücadele ediyor"

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, "Son zamanlarda Türkiye'nin son derece kararlı bu yürüyüşünün önünde eş zamanlı olarak tarihin belki de en büyük taşeron örgütleri faaliyet halinde. Bunlardan bir tanesi PKK, bir tanesi paralel. Bunun haricinde yine benzer şekilde DAEŞ ve diğer yasa dışı örgütler gibi pek çok örgütler var. Türkiye eş zamanlı olarak bunların hepsiyle de mücadele ediyor" dedi.

Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Lekesiz, Vali Ömer Faruk Koçak'ı tarihi Valilik Konağı'ndaki makamında ziyaret etti. Burada konuşan Lekesiz, Türkiye'nin sosyal, kültürel, ekonomik ve kalkınmaya ilişkin yolculuğuna devam ettiğini, bu yolculuğun istenildiği gibi devam edebilmesi için de huzur ve güven ortamına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Yapılacak tüm çalışmaların huzur ve güven ortamının üzerine inşa edilerek devam ettirileceğini aktaran Lekesiz, şunları söyledi:

"Ama görüyoruz ki son zamanlarda Türkiye'nin son derece kararlı bu yürüyüşünün önünde eş zamanlı olarak tarihin belki de en büyük taşeron örgütleri faaliyet halinde. Bunlardan bir tanesi PKK, bir tanesi paralel. Bunun haricinde yine benzer şekilde DAEŞ ve diğer yasa dışı örgütler gibi pek çok örgütler var. Türkiye eş zamanlı olarak bunların hepsiyle de mücadele ediyor. Biz dayanışmanın içerisinde olduğumuz sürece tüm bu zorlukların üstesinden gelir ve Türkiye'yi daha güçlü bir geleceğin inşasına inşallah taşırız, bundan hiçbir şüphemiz yok."

Lekesiz, Nusaybin başta olmak üzere güvenlik görevlilerinin büyük bir fedakarlıkla vatandaşın huzur ve güven ortamı için görev yaptığını belirtti.

Emniyet teşkilatı olarak üzerinde hassasiyetle durdukları en önemli konulardan birinin, terörist ile vatandaşı birbirinden ayırmak olduğunu ifade eden Lekesiz, teröristle mücadelenin hukuk sınırları içerisinde yapılmasına da özen ve hassasiyet gösterdiklerini kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile yapılan çalışmaların uyum, ahenk, dayanışma, yardımlaşma ve koordinasyon içerisinde yürütülmesini önemsediklerini aktaran Lekesiz, şöyle konuştu:

"Memnuniyetle belirtmek isterim ki diğer illerimizde olduğu gibi Mardin'de, güvenlik kuvvetlerimiz, polisimiz ve askerimiz -çok şükür bunu memnuniyetle söylüyorum- şu ana kadar teröristle sivil vatandaşımızı birbirinden ayırmak konusunda azami derecede özen gösterdiler, gösteriyorlar ve gösterecekler de. Bundan dolayı çalışma arkadaşlarıma bir kez daha bu ziyaret vesilesi ile teşekkür ederim. Arkadaşlarımız tüm çalışmalarını hukukun sınırları içerisinde kalarak yürütmeye yönetmeye gerekli özeni gösteriyorlar. Askerimiz, Mehmetçiğimizle uyum, ahenk içerisinde yaptıkları çalışma için de teşekkür ederim."

Bir tarafta bir sivil vatandaşın dahi burnu kanamasın diye çalışacaklarını vurgulayan Lekesiz, bir taraftan da terör ve teröristle mücadele yapılırken kararlılıktan ve azimden taviz verilmeyeceğini vurguladı

Vali Koçak ise Mardin'in farklı renkleri, medeniyetleri bir arada barından çok önemli bir kent olduğunu söyledi. Koçak, burada dünyanın en önemli terör örgütleri ile mücadele ederken çok kritik noktada bulunan kentin, terör ve teröriste karşı vatandaşları ve güvenlik güçleri ile dimdik durduğunu ve önemli bir mücadele örneği yaşandığını kaydetti.

Burada güvenlik güçleri ile her daim beraber olduklarını, mücadele azimlerinden hiçbir şey kaybedilmediğini ve artarak devam ettiğini anlatan Koçak, "Devletimizi en güçlü şekliyle arkamızda görmekten son derece memnun ve kendimizi daha güçlü hissediyoruz" dedi.

Koçak, Mardin'inde çalışmanın bir ayrıcalık ve şans olduğunu söyledi. Vali Koçak, dünyanın en çetin ve hain terör örgütlerinin ön plana çıktığı dönemde bu görevde bulunmanın, zor olduğu kadar da şerefli bir görev olduğuna dikkat çekti.

Teröristle vatandaşı birbirinden ayırmak, hukuk dairesi içerisinde kalmak ve vatandaşı mağdur eden terör örgütünün elinden alırken onların normal hayat akışlarını devam ettirmek için devletin imkanları ile gerekli bütün tedbirlerin alındığının altını çizen Koçak, şunları kaydetti:

"İlimizde 50 bin civarında terör nedeniyle ikametini değiştirmiş vatandaşımız var. Onları burada misafir ediyoruz. Gerekli desteği sağlamak devletimizin bir görevi. Şu an herhangi bir şekilde ilimizde ikamet edip de açıkta kalmış, muhtaç durumunda olmuş bir vatandaşımız yok. Vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğu anda yanında bulunmak için bütün arkadaşlarımız gece gündüz demeden gayret sarf ediyorlar."

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyet Genel Müdürü Lekesiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement