Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Soma'da - Son Dakika
Güncel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Soma'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Soma\'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konakladığı Soma'da Celal Bayar Üniversitesi Soma MYO kampüsü ile TEİAŞ'ta incelemede bulundu.

13.07.2013 11:00  Güncelleme: 11:15

Yıldız'a inceleme gezisinde Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, Soma Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yrd.Doç. Dr. Ayla Tekin, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, TEİAŞ Eğitim Merkezi Müdürü Hayrullah Saraç, SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu da eşlik etti.

CBÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli ve Soma MYO Müdürü Yrd.Doç. Dr. Ayla Tekin'den bilgi alan Bakan Yıldız, sınıfları ve laboratuvarları gezerek öğrenim gören kursiyer ve öğrencilerle sohbet etti.

İnceleme gezisinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Yıldız, Türkiye Kömür İşletmeleri, Elektrik Üretim A.Ş ve TEİAŞ'ın Soma'da eğitime katkı sağladığını ve okul arazisinin 2018 yılına kadar CBÜ'ye protokol kapsamında tahsis edilmiş olduğunu hatırlattı.

Arazilerin CBÜ'ye devredilmesinin gündemde olduğunu söyleyen Yıldız, okulun 16 dönümlük yer talebinde bulunulduğunu, arazileri verimli, fonksiyonel kullanmak adına kurumlar arası herhangi bir karşılık beklemeksizin yerleri verdiklerini kaydetti.

Bakan Yıldız, şunları söyledi: "Belediye Başkanımızın ifrazı ile beraber imarda yapılacak değişikliklerle bunu inşallah gerçekleştiririz diye düşünüyorum. Kıymet takdir bedelleri ile alakalı. Üniversitemizi çok yormadan ne tür bir formül bulunabilir bunların üzerinde çalışılacak ve ondan sonra yine Soma'ya güzel bir tesis kazandırılmış olunacak. Göstermelik değil, yalnızca mülkiyetlerin el değiştirmesi olarak değil ama gerçekten fonksiyonel çalışacak bir yapıyı kurgulamamız lazım. Yoksa bütün KİK'lerin bütün bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların mülkiyeti hazinenindir. Bizim veya üniversitenin elinde bulunması bizim açımızdan çok fark etmez. İnşallah bunu inceledikten sonra ilgili arkadaşlarım da bu konu ile alakalı kamuoyuna açıklama yaparlar."

Türkiye'de elektrik sektöründe kalifiye elemanların yetiştirildiği TEİAŞ'ı da ziyaret eden Yıldız, bu denli önemli bir kurumda kullanılan teçhizatların eski olduğunu ve güncellenmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Yıldız, konuşmasında, " Libya, Afganistan, Irak ve farklı ülkelerden gelip burada eğitim alanlar var. Onlara en son teknolojik cihazlarla eğitimin verilebiliyor olması lazım. Bu açıdan firmalarımız sağolsunlar bu manada bağışları oluyor. Firmalarla konuşacağım ve buradaki bir kısım eğitim tesisatının yenilenmesi ile alakalı girişimde bulunacağız" dedi.

Açıklamanın ardından CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Bakan Taner Yıldız'a şilt takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Soma'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement