Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Soma MYO'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Soma MYO'da İncelemelerde Bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Soma MYO\'da İncelemelerde Bulundu

Soma ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde de incelemeler yaptı.

13.07.2013 18:29

Taner Yıldız'a, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayla Tekin, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, TEİAŞ Eğitim Merkezi Müdürü Hayrullah Saraç ve SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu eşlik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayla Tekin'den bilgi alan Bakan Yıldız, sınıfları ve laboratuvarları gezerek öğrenim gören kursiyer ve öğrencilerle sohbet etti.

İnceleme gezisinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Yıldız, Türkiye Kömür İşletmeleri, Elektrik Üretim A.Ş ve TEİAŞ'ın Soma'da eğitime katkı sağladığını ve okul arazisinin 2018 yılına kadar CBÜ'ye protokol kapsamında tahsis edilmiş olduğunu hatırlattı. Arazilerin Celal Bayar Üniversitesi'ne devredilmesi konusunun gündemde olduğunu söyleyen Yıldız, okulun 16 dönümlük yer talebinde bulunduğunu; arazileri verimli ve fonksiyonel kullanmak adına kurumlar arası herhangi bir karşılık beklemeksizin yerleri verdiklerini kaydetti.

Bakan Taner Yıldız, "Üniversitemizi çok yormadan ne tür bir formül bulunabilir, bunların üzerinde çalışılacak ve böylece Soma'ya güzel bir tesis kazandırılmış olacak. Yalnızca mülkiyetlerin el değiştirmesi olarak değil, gerçekten fonksiyonel çalışacak bir yapıyı kurgulamamız lazım" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli tarafından Taner Yıldız'a şilt takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Soma MYO'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement