Eski Devlet Bakanı Yıldırım'dan Çözüm Süreci Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eski Devlet Bakanı Yıldırım'dan Çözüm Süreci Açıklaması

Eski Devlet Bakanı Yıldırım\'dan Çözüm Süreci Açıklaması

TBMM'de 20. ve 21. dönem Şırnak Milletvekilliği ve 55. ve 57. dönem hükümetlerinde Devlet Bakanlığı yapan Prof. Dr. Mehmet Salih Yıldırım, AK Parti Şırnak İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek çözüm süreciyle ilgili değerlendirmede bulundu.

06.01.2014 15:40

TBMM'de 20. ve 21. dönem Şırnak Milletvekilliği ve 55. ve 57. dönem hükümetlerinde Devlet Bakanlığı yapan Prof. Dr. Mehmet Salih Yıldırım, AK Parti Şırnak İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek çözüm süreciyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Sorunun sadece bölgeyle ilgili olmadığını belirten Prof. Dr. Mehmet Salih Yıldırım, konunun Türkiye'nin geleceği, kaderiyle ilgili bir konu olduğunu söyledi. Yıldırım, "Bugün Türkiye'de ekmekten sudan daha çok hayati önemi olan konu çözüm sürecidir ve çözüm sürecinin başarısıdır. Bu konuda kat edilen mesafe her türlü takdirin ötesindedir. Bugün Kürtlerin temel hak ve özgürlükleri ile ilgili kazanılar gerçekten çok mükemmellik içeren noktadadır. Bu yüzde yüz Kürtlerin beklentisinin karşılığı mıdır, tabii ki değildir. Ama bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar büyük mesafeler kat edildikten sonra hepimiz umutluyuz ki bu coğrafyada birlik beraberlik içerisinde kardeşlik hukuk içerisinde bu sorun çözümlenecek. Bununda teminatı sağlam siyasi irade, bununda teminatı halkların, tüm halkların bu konudaki desteğidir" dedi.

AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir ise, "Şırnak'ta vatandaşlarımızın Şırnak'ımızda AK Parti'yi başarılı kılma adına nasıl bir aday profili talep ettiğine dair çeşitli araştırmalar yaptık. Genel merkezimiz yaptı. Başbakanımızın talimatlarıyla değişik incelemeler, araştırmalar yapıldı. Bu bağlamda bugün bizi ziyaret eden sayın Bakanımızın çok değerli bir kardeşi Ahmet Hamdi Yıldırım Şırnak'ın ilk belediye başkanımızı, Ticaret Odamızın ilk koruyucu başkanımızı Şırnak'a AK Parti'den 2014 yerel seçimlerinde il belediye başkan adayı olarak uygun gördüler. Taktir buyurdular. Bu bağlamda da biz buradan Başbakanımıza bu tasarruflarından ötürü minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. İnşallah ümit ediyoruz ki son bir yılda bölgemizde sayın Başbakanımızın önderliğinde başlatılan Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi paralelinde bölgemizde huzuru sevgiyi barışı ve kardeşliği egemen kılacağız. Bu bağlamda bizim Şırnak'a vaat edeceğimiz en büyük şey bu çözüm sürecine gerçekten huzuru tesis etme temin etme vatandaşlarımızın yüreğini hoşnut etme adına en büyük projemiz onlara huzuru sükunu, barış ve kardeşliği getirmek olacaktır. Bizim en büyük projemiz budur" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski Devlet Bakanı Yıldırım'dan Çözüm Süreci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement