Eski İsrail Cumhurbaşkanı Peres: İsrail'e Boykot Bir Çeşit Savaştır - Son Dakika
Güncel

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Peres: İsrail'e Boykot Bir Çeşit Savaştır

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Peres: İsrail\'e Boykot Bir Çeşit Savaştır

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Avrupalı bazı şirket ve kurumların İsrail mallarına uyguladığı boykotu "Bir çeşit savaş" olarak niteledi.

08.06.2015 18:13  Güncelleme: 20:20

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İsrail mallarına yönelik boykotun "Bir çeşit savaş" olduğunu söyledi.

"BOYKOT TEK TARAFLI BİR SAVAŞTIR"

Peres, İsrail'de düzenlenen Herzilya Konferansı'nda yaptığı konuşmasında, bazı batılı şirket ve kurumların İsrail üretimi mallara boykot uygulamasına dair, "İsrail'e boykot bir çeşit savaştır ve tek taraflı bir savaştır, barış ise iki taraflıdır" ifadelerini kullandı.

"NEFRETTEN BAŞKA BİR ŞEYİ ARTIRMAZ"

Boykotu destekleyenlerin Filistin sorununda çözüm için barış görüşmelerini istemediğini, İsrail'e baskının sonuç getiremeyeceğini ve boykotun nefretten başka bir şeyi artırmayacağını savunan Peres, "Boykotun iki hedefi var; Filistinlilere destek ve İsrail devletinin meşruiyetini ortadan kaldırmak" şeklinde konuştu.

FİLİSTİN'E GÖRÜŞME ÇAĞRISI

Peres, geçen yıl kesilen barış görüşmeleri konusunda Filistin yönetimine tekrar görüşme çağrısı yaparak, "Barış görüşmeleri konusunda (Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas) Ebu Mazin'den daha iyi bir kişiyi de bilmiyorum" dedi.

"ANLAŞMA SAVAŞTAN İYİDİR"

Öte yandan nükleer programı hakkında İran ile 5+1 ülkeleri arasında varılan uzlaşıya da değinen eski Cumhurbaşkanı Peres, anlaşmaya açıktan karşı çıkan Başbakan Binyamin Netanyahu'nun aksine, anlaşmayı "iyi" olarak değerlendirdi ve "Ancak bunu sonuçta göreceğiz. Bence anlaşma savaştan iyidir" ifadelerine başvurdu.

İran ile 5+1 ülkeleri, 2 Nisan'da İsviçre'nin Lozan kentinde uzlaşmaya varmış ve nihai anlaşma metninin 30 Haziran'a kadar tamamlanması konusunda mutabık kalmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski İsrail Cumhurbaşkanı Peres: İsrail'e Boykot Bir Çeşit Savaştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • Peygamberler şehri diyarbekir: uşaklarınız iyi iş başardı seçimde.. hdp.chp.mhp=siyonizm 21 7 Yanıtla
  • S.B.K: H.D.P C.H.P=== İSRAİL oy veren yahudiye verdi oyunu.. Nankörleeeeeeer.... 20 8 Yanıtla
  • ...: Adamlar korkudan dünyaya saldırıyor. Korkak yahudiler. 21 1 Yanıtla
  • tc: gebermemiş bu şerefsiz daha 19 1 Yanıtla
  • rota: Bak isine peres dokdugunuz kanlarda bogulacaksiniz 19 1 Yanıtla
  • akıncı: la bi gett.senin çocukların burda meclise girdi keyfin yerinde tabii.HDP nin dedesisin sen 12 6 Yanıtla
  • ersin: pç yahudi 9 5 Yanıtla
  • ey halkim ne yaptigina bak gor: Alcak adam sizin filistine yaptiginizin adi nedir bu yaptiginiz insanlarda size karsi nefret uyandiriyor bikkinlik uyandiriyor abd ile beraber irana yaptiginiz ambargo degilmi rusyaya yaptiginiz hele türkiyeye yaptiginizi hic sormuyorum cunku turkiye sizin ozel ilgi alaninİzdir ozellikle yikip parcalamak istediklerinizin dusmanca duygular beslediginiz ülkekerin başinda gelir zira daha cok can yakna ulke isgal etme planinizin onunde engel goruyirsunuz turkiyeyi irani misiri rusyayi suriyeyi iraki kürtler türkler araplar müslumanlar en çok nefret edip yok etmek istedikleriniz.yani ozetle siciliniz bozuk saldirgan dusmanca ve isgalci politikakarinizin bir bedeli olmali yaniniza kalacak mi saniyon vampir 10 2 Yanıtla
  • hain Kürtler : Ak partinin tek başına iktidar olamamasına İsrail de seviniyor ermenistan da seviniyor. işin enteresanı mhp chp Hdp de seviniyor. Kimin kiminle ortaklık yaptığı artık belli... Bu üç zavallı partiye Yazıklar olsun... 8 4 Yanıtla
  • vatan: hadi gelsin one minute nerde simdi 5 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement