Eskişehir'de Suruç Protestosu - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Suruç Protestosu

Eskişehir\'de Suruç Protestosu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırı, Eskişehir'de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

20.07.2015 21:30

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırı, Eskişehir'de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Suruç'taki patlamada Anadolu Üniversitesi öğrencisi Alper Sapan'ın öldüğü, 7 Haziran seçimlerinde HDP'den Eskişehir 5'inci sıra milletvekili adayı olan Ceren Gökçe Tekin'in de yaralandığı belirtildi.

Akşam saatlerinde Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'ta toplanan yaklaşık 400 kişi, Suruç'ta ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada Suruç'a Eskişehir'den aralarında milletvekili adayı Ceren Gökçe Tekin'in bulunduğu 10 kişinin gittiğini belirtti. Bu gruptakilerden Anadolu Üniversitesi Felsefe bölümü öğrencisi Alper Sapan'ın öldüğünü, milletvekili adayı Ceren Gökçe Tekin'in de yaralandığı söyleyerek şöyle konuştu:

"Bizim bildiğimiz, Eskişehir'den yaklaşık 10 civarında genç Suruç'a gitmişti. Biri HDP Eskişehir milletvekili adaylarımızdan Ceren Gökçe Tekin. Gidenler arasında ESP Eskişehir Temsilcisi Uğur Dar, bulunuyordu. Yine Eskişehir'den giden Alper Sapan isimli gencin hayatını kaybettiğini öğrendik. Şu anda hepimiz öfke doluyuz, çok üzgünüz. Suçluların bulunmasını istiyoruz. Halkımız bu katliama sessiz kalmamalıdır. Bu bir terör eylemidir. Türkiye halkı şehitlerine sahip çıkmalıdır. Milletvekili adayımız Ceren Gökçe Tekin patlama sırasında yaralandı. Şuan durumu iyi. Ayağına şarapnel parçası isabet etmiş. Yanıkları var ama hayati tehlikesi yok."

Patlama sırasında öldüğü belirtilen üniversite öğrencisi Alper Sapan'ın fotoğrafını taşıyan kalabalık çeşitli sloganlar atarak Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önüne kadar yürüdü. Burada yapılan konuşmaların ardından kalabalık dağıldı. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Suruç Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement