Expo 2016 Antalya'da "Japonya Milli Günü" Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Expo 2016 Antalya'da "Japonya Milli Günü" Etkinlikleri

Expo 2016 Antalya\'da "Japonya Milli Günü" Etkinlikleri

Japonya Büyükelçiliği Genel Komiseri Nakamura, Türkiye'de demokratik düzenin korunmuş olmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm Türk halkının gösterdiği güçlü kararlılık ve birlikteliğe derin saygı duyduğumu bu vesileyle ifade etmek istiyorum.

08.09.2016 14:20

Japonya Büyükelçiliği Genel Komiseri Nakamura, Türkiye'de demokratik düzenin korunmuş olmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm Türk halkının gösterdiği güçlü kararlılık ve birlikteliğe derin saygı duyduğumu bu vesileyle ifade etmek istiyorum." dedi.

EXPO 2016 Antalya'da "Japonya Milli Günü" etkinlikleri başladı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, üç gün planlanan Japonya Milli Günü etkinlikleri kapsamında Antalya'ya gelen Japonya Büyükelçiliği Genel Komiseri Koichiro Nakamura ile Japonya Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı Üretim Teşvik Müsteşar Yardımcısı Yoshinori Suzuki, Japonya iç bahçesini ziyaret etti.

Yetkililerden iç bahçe hakkında bilgi alan heyet, Çiçek Aranjmanı Dünya Şampiyonu Fumihiko Muramatsu'nun Japonların geleneksel çiçek süsleme sanatı "ikebana" gösterisini izledi.

EXPO 2016 Antalya sergi alanı ülke bahçelerinde yer alan Japonya dış bahçesini de inceleyen heyet, daha sonra Katar ve Almanya Pavilyonlarını da gezerek küçük amfi tiyatroda düzenlenen Japonya Milli Günü kutlama programına katıldı.

EXPO vesilesiyle çiçek endüstrisi alanındaki etkileşim

Genel Komiser Nakamura, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır dileyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'de demokratik düzenin korunmuş olmasını memnuniyetle karşılıyor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm Türk halkının gösterdiği güçlü kararlılık ve birlikteliğe derin saygı duyduğumu bu vesileyle ifade etmek istiyorum."

Türkiye'de ağustos ayı başında görevine başladığını ve ilk defa Antalya'yı ziyaret ettiğini belirten Nakamura, EXPO'da çok sayıda yetkiliyle Japonya Milli Günü'nün gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Nakamura, Japon Milli Günü etkinliklerinin Japon kültürünü yakından tanıma adına fırsat olacağının altını çizerek, botanik EXPO vesilesiyle çiçek endüstrisi alanındaki etkileşimin derinleşmesini ve yeni alanlara yönelik ekonomik ilişkilere yol açmasını umduğunu söyledi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan da Japonya'nın Antalya EXPO'suna katılımının yüzyıllardır var olan derin ve tarihi ilişkilerini pekiştirdiğini aktardı.

Japonya'nın güzel ve ünlü bahçeleriyle EXPO'ları canlandırdığının altını çizen Kök, şöyle dedi:

"İç bahçe pek çok ödül alarak başarılı olmuştur. EXPO'daki Japon bahçeleri, aynı zamanda pek çok açıdan yüksek düzeyde Japon kültürünü yansıtmaktadır. Herkese tüm gayretleri için teşekkür ederim. Ziyaretçilerin milli gün programı içeriğindeki enteresan etkinliklerden keyif alacaklarına inanıyorum. Duygu yüklü 'Ertuğrul' filmi, tarihi bir trajedi ile iki dost ülkenin insanlarını tekrar bir araya getirecektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Japonya turizm videosu ve "Ertuğrul 1890" filminin özet sunumu gerçekleşti. Çiçek düzenleme performansının beğeni kazandığı programda, Japon kültürünü yansıtan Kabuki, Taiko dans ve davul topluluğu sahne aldı.

EXPO 2016 Antalya'nın simgesi olan Turkcell EXPO Kulesi de milli gün sebebiyle Japonya bayrağının renklerine büründü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Expo 2016 Antalya'da 'Japonya Milli Günü' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement