Fatih'in Hocası Hamidi'nin Türbesi Isparta'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Fatih'in Hocası Hamidi'nin Türbesi Isparta'da Açıldı

Fatih\'in Hocası Hamidi\'nin Türbesi Isparta\'da Açıldı

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un "İlim Şehri Isparta" projesi kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaları sonucunda, Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocalarından Abdulkadir Hamidi...

23.07.2013 11:42

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un "İlim Şehri Isparta" projesi kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaları sonucunda, Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocalarından Abdulkadir Hamidi Hazretleri'nin türbesinin Isparta merkezde olduğu ve bugüne kadar korunduğu tespit edildi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un girişimleriyle türbe koruma altına alındı ve Özel İdare tarafından türbe çevresinde düzenleme yapıldı. Türbe Vali Oğuz tarafından açıldı. Açılışa, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Or, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocalarından Abdulkadir Hamidi Hazretleri'nin türbesinin Isparta'da olmasının Isparta için büyük bir şeref olduğunu söyleyen Vali Oğuz, "Hamidi Hazretleri, Isparta'nın manevi sahibidir. Hamidi Hazretlerinin benim görev yaptığım dönemde en az 8 -10 tasarrufu sabittir. Abdulkadir Hamidi Hazretleri, bir Allah dostudur. Buna şahitlik ediyorum. Bu Allah dostunun bizim hayatımıza dahil edilmesi de önemlidir. SDÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri bu konuda aydınlatıcı rol üstlendiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu bina bağış şeklinde alındı ve onda da kolaylık gösterenlere teşekkür ediyorum. Herkes bu konuda manevi bir yardımda bulundu. Burası gelip geçici bir yer değil, müracaat makamıdır. Kıymetini bilelim" dedi.

Kur'an-Kerim tilavetinin ardından, İl Müftüsü Emin Avcı tarafından dua edilerek türbe ziyaret edildi.

Türbe açılış programı Gülcü Mahallesi Meydanlığı'nda verilen iftar yemeğiyle son buldu. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fatih'in Hocası Hamidi'nin Türbesi Isparta'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement