Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

04.08.2016 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vilayet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaylarda hayatını kaybedenler için dua etti.

FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyen sloganlar atan vatandaşlar, ilçe belediyeleri ile çeşitli kurum ve kuruluşların stantlarını gezdi.

Yiyecek ve içecek ikramlarının yapıldığı "demokrasi nöbeti"ne katılan vatandaşlar, müzikler eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

"Bütün siyasi partilerin büyük birlik mitinginde olmasını diyoruz"

AK Parti Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Şadan Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın gözü önünde yapılan bu darbe girişimine karşı dik durarak tarih yazdıklarını söyledi.

Demokrasi nöbetinin ilk günkü heyecanla devam ettiğini vurgulayan Güneri, "Pazar günü İstanbul'da büyük miting yapılacak. Bütün siyasi partilerin, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm insanların demokrasi şölenine katılmalarını gönülden istiyorum. Önemli olan el ele olabilmek. Türk milletinin gücünü bir kez daha göstermek adına tüm siyasi görüşlerden herkesi pazar günü mitinge davet ediyorum." dedi.

Vatandaşlardan Derya Çakır ise 15 Temmuz'da darbe girişimini duyduktan sonra meydanlara indiklerini ve 3 haftadır meydanı terk etmediklerini bildirdi.

Darbe girişimini lanetleyen Çakır, şunları kaydetti:

"Burada AK Parti, CHP, MHP'den kardeşlerimiz var. Hepimiz kardeşiz ve burada nöbetimizi sürdürüyoruz. İnşallah bir daha böyle bir girişim olmaz. Olursa da canımızı, kanımızı seve seve veririz. İlk günkü gibi hep beraber olmalıyız. Bu ülke hepimizin. Bir ve beraber olmalıyız. İlk günkü aşkla nöbetimize devam ediyoruz. Biz bütün siyasi partilerin büyük birlik mitinginde olmasını diyoruz. Hep beraber gelin pazar günü büyük mitingde davamızı kardeşçe sürdürelim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement