Fotoğraf tutkunlarının eserleri sergide - Son Dakika
Güncel

Fotoğraf tutkunlarının eserleri sergide

Fotoğraf tutkunlarının eserleri sergide

Bursa Kent Konseyi'nin destek verdiği ve BUFSAD düzenlediği 'Temel Fotoğraf' seminerlerine katılan öğrencilerin çalışmalarından oluşan fotoğraf sergisi, törenle açıldı.

16.03.2017 15:10

Bursa Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu'nun destekleriyle Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (BUFSAD) düzenlediği '85., 87., 88. Temel Fotoğraf' seminerlerine katılan öğrencilerin çalışmalarından oluşan fotoğraf sergisi, törenle açıldı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Müzeyyen Senar Sergi Galerisi'ndeki serginin açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, sanatsal çalışmaların Bursa Kent Konseyi'nin önemli bir parçası olduğunu söyledi. Tüm faaliyetlerini gönüllülük esasıyla yaptıklarını hatırlatan Çepni, zaman zaman şehrin yerel parlamentosu olan Bursa Kent Konseyi'nin zaman zaman da kültür ve sanatın merkezi olduğunu anlattı. BUFSAD'ın kent konseyiyle uyumlu çalışan sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Çepni, "Bu uyumlu çalışmalar neticesinde dünyanın sayılı fotoğraf festivalleri arasında BursaFotoFest ortaya çıktı. Bursa başarısı olmasının yanında Türkiye'nin de yüz akı olmuştur. Bunda fotoğraf sanatına gönül verenlerin büyük emekleri var. Seminerlere katılarak amatörlükten profesyonelliğe geçen fotoğraf tutkunları, belki de önümüzdeki dönemlerde BursaFotoFest'e önemli katkılar sunacaktır. Yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, temel eğitim fotoğraf seminerlerine katılan öğrencilerin sergisini açmaktan onur duyduklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe'ye ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'ye desteklerinden ötürü teşekkür eden Savaş, fotoğraf eğitimi için BUFSAD'ı tercih edenlerin doğru adreste bulunduğunu dile getirdi. Eğitimlerin, gezilerin, atölye çalışmalarının, panellerin, usta sanatçıların gösterilerinin devam edeceğini anlatan Savaş, tüm fotoğraf tutkunlarının programlarının takip etmesini istedi.

BUFSAD Eğitim Koordinatörü Abit Küllebi, BUFSAD olarak iki ayda bir temel eğitim fotoğraf semineri düzenlediklerini söyledi. Bu programlara katılan öğrencilerin fotoğrafların oluşan sergiyi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Küllebi, katkı sunan herkese ve öğrencilere teşekkür ederim.

Konuşmaların ardından Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve BUFSAD Başkanı Serpil Savaş tarafından seminerleri başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi. Daha sonra konuklar sergiyi gezerek kursiyerlerden bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fotoğraf tutkunlarının eserleri sergide - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement