Gaziantep'te Görme Engellilere Mozaik Kursu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Görme Engellilere Mozaik Kursu

Gaziantep\'te Görme Engellilere Mozaik Kursu

Gaziantep'te görme engellilere mozaik kursuGAZİANTEP'te, İş-Kur ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği işbirliğinde yapılan proje ile Türkiye'de ilk olarak görme engellilere mozaik kursu veriliyor.

16.05.2016 19:29

Gaziantep'te görme engellilere mozaik kursu

GAZİANTEP'te, İş-Kur ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği işbirliğinde yapılan proje ile Türkiye'de ilk olarak görme engellilere mozaik kursu veriliyor.

Türkiye'de bir ilke imza atılan proje sayesinde görme engellilerin evden çıkarılarak sosyalleştirilmesi ve aile bütçelerine katkı sağlamaları amaçlanıyor. 4 aylık periyotlarla 10'ar kişiden oluşan görme engelli 40 kişinin kurs göreceği 44 bin lira bütçeli projenin eğitmeni Serap Özdemir, total görme engellilere renk okuma cihazı yardımıyla mozaik kursu verildiğini belirtti. Görme engellilerin kurs sayesinde sosyalleştiklerini ve aile bütçelerine katkı sağladıklarını anlatan Özdemir, 'Yaklaşık olarak 5 yıldır mozaikle ilgileniyorum. Daha önce zihinsel engellilere mozaik eğitimi verdim. Şimdi görme engellilere mozaik eğitimi veriyorum. Öğrencilerimizin bir kısmı tam görme engelli bir kısmı ise yüzde 10 ila yüzde 20 görebiliyor. Biz de onlara göre eğitim vermekteyiz. Hiç görmeyen öğrencilerimize renk okuma cihazıyla dizgi kalıpları yardımıyla mozaik yaptırıyoruz" dedi.

Görme engelli kursiyerlerin yaklaşan 19 Mayıs dolayısıyla mozaikten Atatürk portresi çalıştıklarını kaydeden Özdemir, yapılan portrenin diğer çalışmalarla birlikte sergileneceğini söyledi. Görme engelli kursiyerlerin el becerilerinin oldukça gelişmiş olduğunu ve çok güzel eserler ortaya çıkardıklarını ifade eden Özdemir, şöyle dedi:

'Şimdi biz burada 19 Mayıs yaklaştığı için Atatürk'ün portresini çalışıyoruz. Görme engelli öğrencilerimiz şu anda Atatürk'ün portresini çalışmakta. Görme engelliler eve tıkılıp kalabiliyorlar. Hiçbir uğraşları olmuyor. Buraya gelerek burada sosyalleşiyorlar aynı zamanda da bir meslek eğitimi alıyorlar. Öğrenciler aldıkları bu mesleki eğitim sayesinde aile bütçelerine küçük de olsa bir katkıda bulunacaklar.'

İş-Kur ile birlikte gerçekleştirdikleri projenin görme engellilere düzenlenen projeler nezdinde bir ilk niteliği taşıdığını söyleyen Gör-Bir Derneği Başkanı Mehmet Aysel, proje ile yüzde 100 görme engelli vatandaşların ilk defa mozaik kursu aldığını belirterek, "Görme engelliler cam mozaik kursu projesinde görme engelliler aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Aynı zamanda burada sosyalleşiyorlar. İlk defa total görme engellilere yönelik yapılmış bir proje bu. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Görme Engellilere Mozaik Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement