GAZİANTEP'TE PLASTİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ - Son Dakika
Güncel

GAZİANTEP'TE PLASTİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

GAZİANTEP'te Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Sanayi Odası ve Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı işbirliğinde plastik sektörü çalıştayı düzenlendi.

06.12.2022 18:37  Güncelleme: 18:48

GAZİANTEP'te Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Sanayi Odası ve Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı işbirliğinde plastik sektörü çalıştayı düzenlendi. Toplantıya; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri ve çok sayıda sanayici katıldı. Plastik sektörünün geçmişten günümüze dünyada geldiği durumun değerlendirildiği toplantıda geleceğe dönük atılması gereken adımlar da ele alındı.

Toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, plastik sektörünün birçok üst sektör içerisinde var olduğunu dile getirerek, özellikle birçok otomotiv sektöründe birçok parçanın metal yerine plastik ve kompozitör parçalara dönüşümünü sağlayarak araç ağırlığının minimize edilmesi konusu Türkiye'nin de dünyanın da en önemli günden maddelerinden birisi olduğunu kaydetti. Büyükdede, sektörün öneminin her geçen gün arttığını belirterek, şöyle dedi "Her şehrin kendine göre üstün olduğu meziyetleri var. Halı deyince akla Gaziantep geliyor. İnşaat makinalarında burada çok güzel firmalarımız var. Makine sektöründe plastikle ilgili halı ile ilgili bazı firmalarımızı gezmiştim. Gaziantep'in gelişmesini planlayabileceğimiz enteresan altyapısı var. Bugün bütün dünyadan askeri malzeme olarak çok ciddi giyim kuşam malzemeleri ayakkabı miğfer gibi malzeme talebi var. Bu talepleri karşılamakta Türkiye bayağı zorlanıyor. Bunun için bizim hangi firmalarımız var dediğimiz de ciddi firmalar var. Savunma sanayi denilince sadece silah yapmak akla gelmemeli. Silahın paralelinde savunma sanayi endüstrisine hizmet verebilecek çadırından giyim kuşam sektörüne kadar ağından yanmaz kumaşına kadar envaı çeşit malzemeyle burun buruna geliyoruz. Burada belki biz oturup savunma sanayinde Gaziantep'in imkanı nedir planlama ihtiyacı doğacaktır belki. Elektrikli endüstrilere doğru hızlı geçişimiz var. Buralara hızlı geçişin arkasında en önemli problemlerden bir tanesi araçların ağırlığı. Yeni dönemde karşımıza çıkacak plastikle ilgili en enteresan konulardan birisi baterinin çok ağır olması. Dolayısıyla bateri ağırlığının karşılığı kadar metalden plastiğe dönmek zarureti doğmuştur. Dolayısıyla şu an da birçok otomotiv sektöründe birçok parçanın metal yerine plastik ve kompozitör parçalara dönüşümünü sağlayarak araç ağırlığının minimize edilmesi konusu Türkiye'nin de dünyanın da en önemli günden maddelerinden bir tanesidir."

GAZİANTEP\'TE PLASTİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel GAZİANTEP'TE PLASTİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement