Gençlik ve Spor Bakan Yardımcı Boynukalın, Gençlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcı Boynukalın, Gençlerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcı Boynukalın, Gençlerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcı Abdurrahim Boynukalın, Antalya’da AK Parti Korkuteli Gençlik Kolları üyeleriyle buluştu.

08.03.2017 15:36

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcı Abdurrahim Boynukalın, Antalya'da AK Parti Korkuteli Gençlik Kolları üyeleriyle buluştu.

Korkuteli Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda gençlerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcı Abdurrahim Boynukalın, referandum sürecini anlattı.

Boynukalın, "Gençlerimiz, sahip olduğu değerin ve şuan Türkiye'nin üzerindeki sorumluluğun bilinciyle hareket etmeli. Sizler bu ortamda tek umut vaat eden ülkenin gençliğisiniz. Gençlik ve sporla ilgili toplumumuza, vatana ve millete faydalı olacak bütün projelere açığız, bekliyoruz, ihtiyacımız var" dedi.

Türkiye'de geçmişte gençlerin kullanıldığını, darbelerde bir basamak ve oyuncak haline getirildiğini dile getiren Boynukalın, "Şu an Türkiye'nin gençliği ne rejimin bekçisi ne darbenin bir payandası ne sağı solu doldurması gereken bir dolgu malzemesi ne de eğitim hakları elden alınarak sağa sola itilip kalkılacak bir gençliktir. Siz Türkiye'nin şuanısınız. O nedenle bugün itibariyle Batı'nın ve Doğu'nun yaşadığı birçok krizin ortasında Türkiye bu kadar umut vaat ederken, sahip olduğunuz niteliklere, Türkiye'nin ne durumda olduğuna iyi bakarak tekrar düşünmemiz gerekiyor" ifadelerini kaydetti.

Seçilme yaşının 18e düşürülmesi

Milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürmesiyle ilgili açıklama yapan Bakan Yardımcısı Boynukalın, "Milletvekili seçilme yaşının 25'ten 18'e düşürmesi o anlamda milletvekili yapacağımız anlamına gelmez. Parti büyüklerinin o dönemki seçim koşulları içerisinde vereceği kararlardır. Liseden mezun olduktan sonra bir insanın daha askere gitmeden parlamentonun içerisine girmesi gibi bir mevzu değil. Şu açıdan bakılması lazımdır. 25 yaşa indirdiğimizde milletvekili yaş ortalaması düşmüştü, 18'e indirdiğimizde de daha fazla düşecektir. Bu anlamda hem 15 Temmuz'da büyük bir kahramanlık gösteren gençlere bir teşekkür babında hem de dünyadaki gelişmiş demokrasilerin tamamında temsili anlamında seçme seçilme yaşının eşitlenmesi noktasında önemli bir adım olacaktır inşallah" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakan Yardımcı Boynukalın, Gençlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement