Gerçeker: 'Her Mahkemenin Kendi Takdiridir' - Son Dakika
Güncel

Gerçeker: 'Her Mahkemenin Kendi Takdiridir'

Gerçeker: \'Her Mahkemenin Kendi Takdiridir\'

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İle Görüşmelerinden Önce Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtladı

21.01.2011 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmelerinden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Güncel konular ve anayasanın yargılama usülleri yasası ile ilgili görüşlerini belirteceklerini ifade eden Gerçeker, 'Başkanlar Kurulu'nda arkadaşlarımızla hazırladığımız raporu kendilerine sunacağız' dedi. Devlet kademesinde bu tarz görüşmelerin olması gerektiğini belirten Hasan Gerçekler, buluşma talebinin de kendilerinden geldiğini söyledi.

Gerçeker, Başbakanlık'a sunulan Yargıtay ve Danıştay tasarısının Bakanlar Kurulu gündemine alınmak için bekletildiğini hatırlatan bir gazeteciye, 'Bize bu konuda bir bilgi sunulmadı. Bir şey söyleme durumunda değilim' diye cevap verdi. Yargıtay Başkanı, Anayasa Mahkemesi ile ilgili yasa tasarısı hakkındaki sıkıntıları sorulduğunda ise şöyle konuştu:

'Görüşmede özellikle onları bildireceğiz. Daha önceden bildirdiğimiz görüşlerimiz belli. Bunları basın toplantısında da belirttim. Gerekirse Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Meclis Başkanı ile görüştükten sonra gerekli açıklama yapılır'

Hasan Gerçeker, Danıştay'ın başörtüsü kararıyla ilgili ise, 'Mahkeme kararlarıyla ilgili konuşmak durumunda değiliz. Her mahkemenin kendi takdiridir' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gerçeker: 'Her Mahkemenin Kendi Takdiridir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement