Görme Engellilere Tabletlerle İngilizce Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Görme Engellilere Tabletlerle İngilizce Eğitimi

Görme Engellilere Tabletlerle İngilizce Eğitimi

Gaziantep Zirve Üniversitesi, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı'nın desteğiyle görme engelli çocuklara ingilizce öğretiyor.

11.11.2013 11:37  Güncelleme: 14:13

Gaziantep Zirve Üniversitesi, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı'nın (SODES) desteğiyle görme engelli çocuklara tablet bilgisayarlarla ingilizce öğretiyor. 8 ay sürecek eğitimlerle görme engelli öğrencilere derslerinde destek olmak hedeflenirken iş arayan görme engellilere de temel konuşma İngilizcesi eğitimi vererek istihdam sağlanması amaçlanıyor.

Gaziantep Zirve Üniversitesi'nin 'Bir dil, ikinci hayat' projesi, görme engellilere İngilizce öğretmek hedefiyle tablet bilgisayarla ve uygulamalı eğitimlerle hayata geçti. Proje kapsamında, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı'nın da (SODES) desteğiyle, okul çağındaki ve yetişkin görme engellilere İngilizce öğretiliyor. Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Proje Koordinatörü Mustafa Büyükçelebi, Apple firmasının da projeye destek olduğunu belirterek; Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Görme engellilerin tablet bilgisayarlarla dokunarak İngilizce öğrenmelerini hedefliyoruz. Amacımız, öğrencilerimize 8 ay boyunca sürecek kursta hem teknoloji destekli olarak hem de daha değişik eğitim yöntem ve metodolojileriyle İngilizce öğrenmelerini sağlamak. Proje, yetişkin ve öğrenci grubumuz olarak iki gruptan oluşuyor. Yetişkin grubunda hedefimiz onlara iş ve istihdam noktasında yardımcı olabilmek. Çalışanların da daha iyi bir pozisyona gelmelerini sağlamak. Öğrencilerimiz için ise; bölgemizde sadece bir tane görme engelli okulu bulunuyor. Oradaki okul imkanlarının sınırlı olmasından dolayı, bu projeyle hem derslerine yardımcı olmak hem de üniversiteye hazırlık noktasında onlara faydalı olmayı hedefliyoruz dedi. Türkiye'de görme engellilere yönelik programlarının çok az olduğunu söyleyen Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa; Üniversitemizin geliştirdiği proje Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onaylandı. Proje kapsamında işitsel materyalleri kullarak görme engellilerin İngilizce öğrenmelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Üniversite olarak bu projeye çok önemsiyoruz. Bu projeyle bir anlamda öğrenmenin önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz dedi.

Yaklaşık 30 öğrencinin İngilizce öğrendiği proje, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görme Engellilere Tabletlerle İngilizce Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement