Gözü Yaşlı Bırakan Övünç Madalyaları - Son Dakika
Güncel

Gözü Yaşlı Bırakan Övünç Madalyaları

Gözü Yaşlı Bırakan Övünç Madalyaları

Mersin'de şehit yakınlarına ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyası' verildi.

18.03.2013 20:42  Güncelleme: 21:59

Mersin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümünde, 11 şehit yakını ve 8 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası' verildi. Törene katılan gazi ve şehit yakınları gözyaşı döktü.

Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, gazi ve şehit yakınları ve çok sayıda davetli katıldı. Şehit ve gazi askerler ile polislerin yaşam öykülerinin okunduğu törende, bazı şehit yakınları sinevizyonda evlatlarını görünce el salladı.

Şehitlerin anne ve babaları ile çocuklarıyla törene katılan eşlerinin gözyaşı döktüğü törende, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 11 asker ve polisin yakınları ile 8 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası' verdi. 27 Ekim 2011 tarihinde Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde devriye gezerken üzerine yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Erol Özkul'un madalyası ise 1 yaşındaki kızı Ela Ecrin Özkul'a takıldı.

Törenin ardından, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının hazırladığı 'Çanakkale'de Zaman' isimli müzikli oyun sahnelendi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gözü Yaşlı Bırakan Övünç Madalyaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement