Gürsel Tekin, Aday Tanıtım Toplantısında Konuştu - Son Dakika
Güncel

Gürsel Tekin, Aday Tanıtım Toplantısında Konuştu

Gürsel Tekin, Aday Tanıtım Toplantısında Konuştu

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA Kadıköy Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Belediye Başkanlığı aday tanıtım toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, seçim güvenliğiyle ilgili çok ciddi şüpheleri olduğunu söyleyerek, "Bütün bu yolsuzlukları kapatanların sizlerin reyini çalmaması çok çor bir şey mi? Paranızı çalanlar oyunuzu çalamayacak mı? Oyunu kullanan her arkadaşım o bahçede beklemek zorunda, bu bir vatan görevidir" dedi.

22.02.2014 17:33

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA

Kadıköy Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Belediye Başkanlığı aday tanıtım toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, seçim güvenliğiyle ilgili çok ciddi şüpheleri olduğunu söyleyerek, "Bütün bu yolsuzlukları kapatanların sizlerin reyini çalmaması çok çor bir şey mi? Paranızı çalanlar oyunuzu çalamayacak mı? Oyunu kullanan her arkadaşım o bahçede beklemek zorunda, bu bir vatan görevidir" dedi.

Kadıköy Wyndham Otel'de düzenlenen aday tanıtım toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Kadıköy İlçe Belediye Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu, ilçe başkanlığı yöneticileri ile partililer katıldı. Toplantıdan konuşan Gürsel Tekin çok sıkıntılı ve zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, yerel seçimlerin bir belediye seçimi olmadığını Türkiye'nin geleceğinin tayin edileceği bir seçim olacağını söyledi.

"YA DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK YA DA DİKTATÖRLÜĞÜ TERCİH EDECEĞİZ"

Konuşmasında yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak "Ya demokrasi ve özgürlük ya da diktatörlüğü tercih edeceğiz" diyen Gürsel Tekin, "Bunun ortası yok. Son 12 yıllık sürece baktığınızda Türkiye'nin gelmiş olduğu nokta, dilim varmıyor ancak darbe dönemlerini aratacak bir durumda. Darbe dönemleri bir kendi içinde bir güvenlik sistemi olan dönemdi. Herhangi bir ülkede demokrasinin özgürlüğün insan haklarının oluştuğu bir ülkede böylesi bir iktidar iktidarda durabilir miydi? Dünyanın hiçbir yerinde iktidar olmuş, uzun süreli ülkeyi yönetmiş daha sonra kısa süre içinde tarihe gömülen suç örneği yoktur. Niye bizde var? Çürüdüğü ve kirlendiği için var" ifadelerini kullandı.

"BU DÖNEMDE SIKIYÖNETİM DÖNEMLERİNDEKİ UYGULAMALARIN TAMAMI UYGULANIYOR"

Üç ay önce söylediği bir sözü hatırlatan Gürsel Tekin, "Biz olağanüstü hal dönemine girdik dediğimizde yolsuzluklarla alınan gazetenin bir, iki köşe yazarı benimle ilgili çok ağır yazı yazmışlardı. Aynen kendilerine iade ediyorum. Bu dönemde olağanüstü hal dönemindeki, sıkı yönetim dönemlerindeki uygulamaların tamamı uygulanıyor. Sadece yasası yok, uygulamaların tamamı var. Eksik ne var? Faili meçhul cinayetler var. Vallahi ondan da şüpheliyim biraz. Önümüzdeki süreçte bunlarda olursa hiç şaşırmam. Bu kadar zıvanadan çıkmış bir iktidar herşeyi yapıyorsa, yolsuzlukları kapatıyorsa, gece yarısı çıkarılan kanunlarla bu olayları by-pass yapıyorsa yarın yaşanabilecek tehlikeli şeyleri hepimizin görmesi gerekiyor" diye konuştu.

"PARANIZI ÇALANLAR OYLARINI ÇALAMAZ MI?"

Seçim güvenliğiyle ilgili çok ciddi şüpheleri olduğunun altını çizen Tekin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Sıkı yönetim dönemlerinde seçim sonuçlarının nasıl değişeceğini üç aşağı beş yukarı herkesin tahmin etmesi gerekiyor. CHP'nin Kadıköy'de mayasının sağlam olduğun biliyoruz. Elbette ki Kadıköy'de örgüt gereğini yapacak ancak Türkiye coğrafyasında 81 ilde imkanlarımızın olanaklarımızın olmadığı yerde bizim seçmenimizin oyunun güvencesi kim olacak? Sadece CHP değil bütün siyasi partilerin bu seçim sürecini dikkatle takip etmesi gerekiyor. Bütün bu yolsuzlukları kapatanların sizlerin oyunu çalmaması çok çor birşey mi? Paranızı çalanlar oyunuzu çalamayacak mı? Oyunu kullanan her arkadaşım o bahçede beklemek zorunda, bu bir vatan görevidir. Yurttaşlarımızın bu dönem bu iktidara çok iyi bir ders vereceğini biliyorum. Onlarda bildiği için sıkı yönetimli döneme geçtiler. Ankara'nın 6 ilçesinde sıkıyönetime geçtiler. 30 Mart'ta bütün genel başkan yardımcıları, milletvekilleri sandık görevlisi olacağız"

Konuşmaların ardından Gürsel Tekin ve Aykurt Nuhoğlu sahneye çıkarak partilileri selamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gürsel Tekin, Aday Tanıtım Toplantısında Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement