Gürsel Tekin Liste Dışında Kaldı - Son Dakika
Güncel

Gürsel Tekin Liste Dışında Kaldı

Gürsel Tekin Liste Dışında Kaldı

CHP 33. Olağan Kurultayında Parti Meclisi Üyeliğine Seçilen Gürsel Tekin MYK'da Yer Almayacak.

29.05.2010 11:11

CHP 33. Olağan kurultayında Parti Meclisi üyeliğine seçilen eski CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) yer almayacak. CHP Parti Meclisi toplantısı sürerken bir süredir MYK'da yer alacağı ve Genel Başkan Yardımcısı olacağı konuşulan Gürsel Tekin'in MYK üyeliğine Seçilmedi.

Kılıçdaroğlu'nun A takımında yer alan Tekin'in Genel Başkan yardımcısı olması bekleniyordu... Önder Sav'ın bu konuda ağırlığını koyduğu ve Tekin'in bu nedenle listeye giremediği kulislerde konuşuluyor... Önder Sav yeniden Genel Sekreterliğe seçildi. Faik Öztrak ise Genel Sayman oldu.

Edinilen bilgiye göre MYK'da şu isimler yer alıyor:

Süheyl Batum, Gülsün Bilgehan, Nevin Gaye Erbatur, Mevlüt Coşkuner, Turgut Dibek, Mahmut Duyan, Gökhan Günaydın, Hüseyin Karakoç, Ali Koçer, Abdullah Özer, Önder Sav, Berhan Şimşek, Hakkı Süha Okay, Abdülrezzak Erten, Faik Öztrak, Umut Oran, İzzet Çetin, Tekin Bingöl, Haluk Koç ve Şahin Mengü.

SAV: BİREYLERE İNDİRGEYEREK SİYASET OLMAZ

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP'nin köklü ve yönünü çağdaşlığa döndürmüş bir parti olduğunu belirterek, ''CHP'de bireylere indirgenerek siyaset olmaz'' dedi.

Sav, Parti Meclisi'nin (PM) ilk toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir CHP'linin PM'ye seçilen dört üyenin parti üyesi olmadıkları iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çankaya İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraza ilişkin soru üzerine Sav, itirazın yasal sürenin tamamlanmasının ardından yapıldığını, mahiyeti konusunda ayrıntılı bilgisi olmadığını kaydetti. Sav, 31 Mayıs Pazartesi gününden sonra konuya ilişkin daha ayrıntılı bilgi sahibi olabileceğini söyledi.

Sav, adı kulislerde MYK üyeleri arasında geçen ancak listede yer alamayan Gürsel Tekin'e ilişkin bir soruyu yanıtlarken de ''Parti Meclisi değerlendirmesini yaptı. Merkez Yönetim Kurulu'nu seçti. Her bir arkadaşımız bizim için değerlidir. 80 arkadaşımızın içinde 20 kişinin arasında yer alacak pek çok arkadaşımız var. Bireylere indirgenerek CHP'de siyaset olmaz. CHP köklü ve yönünü çağdaşlığa dönmüş bir partidir. Kişilere yönelik soruları kabul etmek istemem'' dedi.

Önder Sav, Gürsel Tekin'in PM üyesi olması nedeniyle il başkanlığının boşaldığının hatırlatılması üzerine ise görev bölümü yapacak olan MYK'nın il başkanlıklarına ilişkin gerekli düzenlemeleri gelecek süreçte yapacağını ifade etti.

PM TOPLANTISINDA ERGENEKON DAMGASI

CHP'nin yeni dönem MYK'sını belirlemek için toplanan, Parti Meclisi(PM) toplantısında milletvekillerine Ergenekon'un tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ın Silivrideki savunmalarından oluşan bir kitap dağıtıldı. "Suçum ne?" isimli kitapta Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Hakim ve Savcılılarına verdiği ifadeler yer alıyor. Kitapta Haberal ile hakimlerin diyaloglarına yer veriliyor. AyrıcaErgenekon davası kapsamında Silivride tutuklu bulunan Tuncay Özkan'ın da ifadeleri yer alıyor. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in hastalığı, buna ilişkin iddalar ve verilen cevaplar kitabın en göze çarpan kısmını oluşturuyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gürsel Tekin Liste Dışında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement