Gürsu' Nun Turizm Potansiyeli Bursa Protokolüne Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Gürsu' Nun Turizm Potansiyeli Bursa Protokolüne Tanıtıldı

Gürsu\' Nun Turizm Potansiyeli Bursa Protokolüne Tanıtıldı

Tarihi ve coğrafyasıyla, ülkemizin turizminde önemli yeri olan Bursa'nın turizminin daha da gelişmesini sağlayacak potansiyeli bulunan ilçelerinden Gürsu' nun turizm alanındaki potansiyeli, Bursa protokolüne tanıtıldı.

22.05.2012 01:30  Güncelleme: 01:29

Gürsu Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş ve Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü' nün evsahipliğinde düzenlenen etkinliğe; Bursa Vali vekili Sabahattin Yücel, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Kestel Kaymakamı Erhan Özdemir, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik ve eşleri katıldı.

Gürsu Belediyesi Dışkaya Sosyal Tesisleri' nde düzenlenen etkinlikte, tesis ve çevresini gezen katılımcılara, ilçede, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, dağcılık, kampçılık, dağcılık kaya çalışmaları, tüplü dalış, okçuluk, trap, izcilik, off-road, ralli tırmanma, motokros branşlarında alternatif doğa sporlarında yapılan çalışmalar tanıtıldı.

Gürsu'nun varolan potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek, ilçenin turizm alanında gelişimini sağlamayı amaçladıklarını belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, " İlçemizde alternatif turizm imkanlarının oluşturulması yönünde 7 yıldır çalışma yapıyoruz. Bursa Arap turizmi merkezi oluyor. Orta Doğu'ya doğru bir açılım söz konusu. Bursa'daki turizm hareketinde 'biz de varız' demek istiyoruz.

Bizim de alternatiflerimiz var. Bursa' nın alternatif turizminde cazibe merkezi olmak istiyoruz. Bu amaçla, fuarlara katılıyoruz, ilçemiz alternatif doğa sporlarında ulusal yarışlara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, doğa sporları branşlarında eğitimler veriyoruz. Dışkaya Sosyal Tesisimiz temiz havada, şehrin keşmekeşinden uzak kafa dinlemek isteyen misafirlerimizi ağırlama imkanı sunmakta " dedi.

Alternatif doğa sporlarında ulusal ve uluslararası boyutlarda yarışmalara evsahipliği yapan Gürsu' nun, Bursa turizmindeki çeşitliliğe katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Başkan Özcü, " Bu amaçla Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Mehmet Akkuşla yaptığımız görüşmelerle, ilçemizin Turizm Haftası etkinlikleri kapsamına alınması ve tur acentelerinin programlarına dahil edilmesi yönünde çalışma başlatılacağı sözünü aldık " dedi.

Gürsu Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş ve Kestel Kaymakamı Erhan Özdemir' in seslendirdiği türkülerle renklenen etkinlik kapsamında, yamaç paraşütü gösterisi sunulurken, katılımcılar kurulan hedef tahtasına ok atma imkanı da buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gürsu' Nun Turizm Potansiyeli Bursa Protokolüne Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement