Hakkari'de 'Kadın Nöbet Çadırı' Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de 'Kadın Nöbet Çadırı' Kuruluyor

Hakkari\'de \'Kadın Nöbet Çadırı\' Kuruluyor

Hakkari'de Demokratik Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi Hatice Demir, 8 Mayısta başlayan PKK'lılerın çekilme sürecini selamladıklarını söyledi.

13.05.2013 15:28

Hakkari'de Demokratik Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi Hatice Demir, 8 Mayısta başlayan PKK'lılerın çekilme sürecini selamladıklarını söyledi. Demir, çekilme ile ilgili 14 Mayıs'ta Hakkari'de 'Kadın nöbet çadırları' kuracaklarını belirterek, "Tüm Kürt kadınlarını gerillanın başlatmış olduğu demokratik çözüm yürüyüşüne yoldaş olmaya, evlatlarına eşlik etmeye ve süreci teminat altına amaya davet ediyoruz" dedi.

Demokratik Kadın Hareketi (DÖKH) üye bir grup kadın BDP il binasında bir araya gelerek 'Çözüm süreci' ile ilgili basın açıklaması yaptı. BDP İl Başban Yardımcısı Esma Tekin'in de katıldığı basın toplantısında açıklamayı Demokratik Kadın Hareketi üyesi Demir yaptı. Demir, şöyle dedi:

"1999'da çekilme sürecinin Kürt halkının tarih bilincinde yarattığı acı deneyimi bu dönemde temel ölçü alacak olan kadın hareketi, bir daha asla bu tür imha, saldırı ve provokosyonun gerilla güçlerine yönelik gerçekleşmemesi için tüm gücümüz ile harakete geçeceğiz. Bu temelde 'Demokratik Özgür Kadın Hareketi' olaark 14 mayıs tarihinde Hakkari'de kadın nöbet çadırarı kurup, devletin operasyonel güçlerini izlemeye alacağız. Tüm Kürt kadınlarını gerillanın başlatmış olduğu demokratik çözüm yürüyüşüne yoldaş olmaya, evlatlarına eşlik etmeye ve süreci teminat altına amaya davet ediyoruz. Kürt Hlak önderi sayın Abdullah Öcalan'ın geliştirdiği demokratik kurtuluş süreci, Kürt kadınlarının ve Kürt gençlerinin mücadalesiyle başarıya ulaşacaktır.Bu temelde tüm kamuoyunu, özelikle kadın örgütlerini süreci yerinde izlemeye ve sahiplenmeye davet ediyoruz." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de 'Kadın Nöbet Çadırı' Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement