Hakkari'de Kepenkler Açılmadı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Kepenkler Açılmadı

Hakkari\'de Kepenkler Açılmadı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yaralandığı ileri sürülen ve kaldırıldığı hastanede ölen Aziza Çetin, Tekser mezarlığında toprağa verildi.

16.10.2012 15:12  Güncelleme: 15:25

Hakkari'de KEPENKLER AÇILMADI (2)

ÇETİN TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'ndeki Kazan Köyü'nde bir bombanın şarapnel parçaları ile ağır yaralandığı ileri sürülen ve kaldırıldığı hastanede ölen Aziza Çetin, Tekser mezarlığında toprağa verildi. Çetin'in cenaze törenine Hakkari Belediye Başkanvekili Selim Engin, BDP Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç, STK temsilcileri ve 3 bine yakın vatandaş katıldı. Gözyaşları arasında cenazenin toprağa verdilmesinin ardından Kürtçe konuşan BDP Merkez ilçe Başkanı Aksaç, Uludere'de (Robiski) 34 sivili vuran Türk ordusunun, Çukurca'nın Kazan Vadisi'nde de 2 sivili hedef aldığını iddia etti. Aksaç, "PKK gerilları ile askerler arasında süren çatışmada askerler köye direk olarak nokta atışı yapıp, havan topu attı. Burada bir kadın hayatını kaybetti. Bu ölen kadın hepimizin şehididir. Allah rahmet eylesin" dedi.

EŞİNİN TEPKİSİ

Çatışma sırasında köyde bulunan Aziza Çetin'in eşi Hızır Çetin de o anı şöyle anlattı:

"Çatışma gece başladı. Sabaha kadar sürdü. Sabah saatlerinde köyümüzün hemen arka tarafında bulunan tepede askerler konuşluydu. Onlardan giden koordinatlarla Kavuşak köyünden bizim köye havan topları atıldı. Birinci havan topu patlamadı. İkincisi patladı ve toz duman içinde kaldık. Biz orda bulunanlar büyük bir şok içindeydik. İki kişi yaralandı. Kan içindeydiler. Biri benim eşimdi. Başbakan Erdoğan diyor ki 'ben Krütleri topla bitirecem. Ne kadar top atsa dahi Kürtler bitmez. Askerlerin bu yaptıklarıi Allah kabul etmesin."

KEPENKLER AÇILDI

Cenaze nedeniyle sabah kapalı olan kepenkler ise cenazenin toprağa verilmesinin ardından açılıdı. Çetin'in çocukları ise cenaze sırasında fenalık geçirdi. Çocuklar yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Kepenkler Açılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement