Hakkari Sarıkamış Şehitleri Hakkari ve Bitlis'te Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hakkari Sarıkamış Şehitleri Hakkari ve Bitlis'te Anıldı

Sarıkamış şehitleri Hakkari ve Bitlis'te anıldıKars'ın Sarıkamış ilçesindeki Allahuekber Dağları'nda 103 yıl önce şehit olan 60 bin Mehmetçik, Hakkari ile Bitlis'te düzenlenen yürüyüşlerle anıldı.

07.01.2018 16:54

Sarıkamış şehitleri Hakkari ve Bitlis'te anıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Allahuekber Dağları'nda 103 yıl önce şehit olan 60 bin Mehmetçik, Hakkari ile Bitlis'te düzenlenen yürüyüşlerle anıldı.

Hakkari kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulanan 2 bin 800 rakımlı Şibekör tepesinde düzenlenen yürüyüşe Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, vali yardımcıları Bekir Abacı ile Mehmet Nurullah Kahraman, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, AK Parti Hakkari İl Başkan Yardımcısı Rahmi Değirmenci, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Hakkarililer katıldı. Sarıkamış şehitlerini anmak için 2 bin 800 rakımlı Şibekör tepesinden başlayan ve kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu 3 kilometrelik yolda devam eden yürüyüş, yoğun sise rağmen tamamlandı. Kayak merkezinde son bulan yürüyüşe katılanlar, ellerinde dev Türk bayrağı taşıdı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Hakkari Valisi Toprak, 2018 yılının 7'nci gününde, 103 yıl önce Allahuekber Dağları'nda şehit düşenlerin o dönemde yaşadığı zorlukları anlamak için yürüdüklerini söyledi. Toprak, Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü, yaklaşık 4 kilometrelik bir yol yer yer 1 metreyi bulan yumuşak kara bata- çıka gençlerimizle beraber bu yürüyüşü tamamladık Ben, bugün şunu gördüm ki ataların asıl memleket, vatan, vatanımızın bütünlüğü, bayrağımız için gözlerini kırpmadan verilen emirleri yerine getirip, şehit düşmüşlerse bugünkü gençlerimiz de söz konusu vatan, millet, ülkenin, birlik ve beraberliği söz konusu olduğu zaman hiçbir zorluğu kendilerine engel olarak görmeden göreve atılmak için hazır oldukları kanaatine vardım. Gerçekten pırıl pırıl hepsi birbirinden kıymetli, güçlü, kuvvetli gençlerimizle böyle bir yürüyüş yapmak bugün büyük bir enerji ve güç kazandırdı. Her zaman söylediğim gibi emirlerinde olmaktan onur duyduğum, gurur duyduğum, hizmet etmekten büyük zevk aldığım Hakkarili kardeşlerimize böyle ulvi bir amaç için Sarıkamış şehitlerimizi hatırlamak, anmak önlerinde şükranla eğilmek yapmış olduğumuz bu yürüyüş, çok güzel geçti diye konuştu. Sarıkamış şehitleri için yapılan duaların ardından Vali Toprak ve beraberindekiler, kayak merkezinde verilen yemeğe katıldı.

HAKKARİ

------------

-Yürüyüşe katılanlar

-1 metre karda yürüyenler

-Karda yürüyen Vali ve beraberindekiler

-Vali Toprak, karda bata çıka yürürken

-Yoğun sise rağmen yürüyenlerden genel ve detaylar

-Ellerindeki Türk bayrakları ile yürüyen gençlerden genel görüntü

-Güvenlik önlemi alan Mehmetçik

-Vali Toprak'ın konuşması

-Vali ile hatıra fotoğraf çeken kalabalık

-Yemek dağıtımı

Haber Özcan ÇİRİŞ- Mehmet ÖZKANBİTLİS, HAKKARİ, (DHA)

(Tür: Yurt)

Hakkari Sarıkamış Şehitleri Hakkari ve Bitlis\'te Anıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Sarıkamış Şehitleri Hakkari ve Bitlis'te Anıldı - Son Dakika


Advertisement