Halep'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Halep'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepkiler

Halep\'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepkiler

Suriye'nin Halep kentinde hayatını kaybeden siviller için Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı, Mardin'de de saldırılara basın açıklaması ile tepki gösterildi.

16.12.2016 14:32

Suriye'nin Halep kentinde hayatını kaybeden siviller için Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı, Mardin'de de saldırılara basın açıklaması ile tepki gösterildi.

Elazığ'daki İzzetpaşa Camisi'nde cuma namazının ardından Ülkü Ocakları İl Başkanlığınca Halep'teki saldırılarda yaşamını yitiren siviller için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Ali Çiçek,namazın ardından yaptığı açıklamada, Halep'te yaşananların herkes tarafından görüldüğünü ve duyulduğunu söyledi.

Çiçek, saldırılarda masum insanların öldürüldüğünü dile getirerek, "Herkese haykırmak istiyoruz ki; 'Halep'in sesini duyun'. Oradaki din kardeşlerimiz zulüm altındalar ve vahşice katlediliyorlar. Orası, 'Şu an insanlığın öldüğü yer.' diyebiliriz. Bu konuda herkesin daha duyarlı ve daha hassas olmasını istiyoruz."

Herkesin bu konuda tepkisini dile getirmesi gerektiğine işaret eden Çiçek, tepkisiz kalınması halinde bu zulümlerin süreceğini kaydetti.

Mardin

Merkez Artuklu ilçesindeki Fuat Yağcı Camisi'ndeki cuma hutbesinde İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için dua edildi.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Yomak, kılınan namazın ardından yaptığı açıklamada, yıllardır İslam coğrafyasından yaşanan zulümlerin Halep'te katliama dönüştüğünü söyledi.

"Yaşayanlara nefes alma hakkının verilmediği, her gün yüzlerce sivilin katledildiği Halep'te bir insanlık suçu işlenmektedir." diyen Yomak, Halep'te yaşananların görmezden gelinemeyeceğini aktardı.

Yolmak, Halep'te yaşananlara sessiz kalmayacaklarına işaret ederek, "Bizler ensar olma ruhuyla her zaman mazlumlara sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Dünyayı zulme sessiz kalmamaya davet eden Yomak, "Cumhurbaşkanımızın her fırsatta söylediği gibi, 'Dünya 5'ten büyüktür.' sözünü kendimize şiar edinip bu zulme sessiz kalmayacağız. Gençler olarak başta Halep olmak üzere bizden umudu olan tüm mazlum coğrafyaların yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement