Hasankeyf Ortaokulunda Geleneksel Oyun Alanı Oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Hasankeyf Ortaokulunda Geleneksel Oyun Alanı Oluşturuldu

Hasankeyf Ortaokulunda Geleneksel Oyun Alanı Oluşturuldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Yüz yüze 100 çocuk oyunu' çalışması kapsamında Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan ortaokulda geleneksel çocuk oyun alanları yapıldı. Okulun resim öğretmeni tarafından çizilen oyun alanları, öğrencilerin bilişsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimine katkı sağlayacak. Öğrenciler, doğal ortamlarında arkadaşlarıyla birlikte oynayarak hem eğlenecek hem de unutulmaya yüz tutmuş oyunları yaşatacak.

15.02.2024 10:16

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ortaokul öğrencileri için geleneksel oyun alanı oluşturuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik başlatılan "Yüz yüze 100 çocuk oyunu" çalışması kapsamında Hasankeyf Ortaokulunda geleneksel çocuk oyun alanları yapıldı.

Çalışma kapsamında okulun resim öğretmeni Faysal Bingöl tarafından okul bahçesine, "çatlak patlak", "istop", "çömlek", "bız bız", "beştaş", "altın bilezik", "gölge kovalamaca", "köşe kapmaca", "mendil kapmaca", "sek sek" ve "yağ satarım bal satarım" gibi çocuk oyun alanlarının çizimi gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Ahmet Tekin, çalışmanın öğrencilerin bilişsel, fiziksel, sosyal ve duygusal durumunu geliştireceğini belirtti.

Tekin, "Öğrencilerin doğal ortamlarında arkadaşlarıyla uyum içerisinde oynayarak vakitlerini daha iyi değerlendirebilecekler. Öğrencilerimiz hem geleneksel oyunları öğrenirken eğlenecek hem de unutulmaya yüz tutmuş oyunları yaşatacak. Bu bizi mutlu ediyor ve gururlandırıyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hasankeyf Ortaokulunda Geleneksel Oyun Alanı Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement