Hasar Tespit Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Manay ve Osmankalfalar köylerinde geçen Cuma günü etkili olan dolu ile ilgili hasar tespit çalışmalarına başlandı.

06.08.2012 13:36

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Manay ve Osmankalfalar köylerinde geçen Cuma günü etkili olan dolu ile ilgili hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Korkuteli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Antalya Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, köylerde çiftçilerle görüşerek zarar gören buğday, arpa, anason, rezene, kabak, kavun, karpuz, pancar tarlalarında hasar tespit çalışmalarına başladı.

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, dolu yağışının bölgedeki mahsüle büyük zarar verdiğini belirterek, "Geçen yıl Sülekler ve Dereköy'de dolu hasar vermişti. Bu yıl Manay ve Osmankalfalar köylerinde oldu. Geçen yıl dolu olayı ile perişan olan üreticimiz bu yıl yine aynı olayla karşılaştı. Önceki gün başlayan hasar tespit çalışmaları üreticilerin beyanına dayalı yapılıyor. Bölgeye gelen ekipler zarar gören buğday, arpa, anason, rezene, kabak, kavun, karpuz, pancar tarlalarında, tarla sahipleri ile birlikte mahsülü kontrol ediyor ve son durumu fotoğraflıyor" dedi.

Üreticilere ürünlerini sigortalatmaları için her defasında çağrıda bulunduklarını hatırlatan Büyükçetin, şöyle konuştu: "Ne yazık ki geçen yıl ile birlikte bu yıl da aynı olay tekrarlandı. Dolu hububat ve sebzede yara açıyor ya da meyveyi dalından döküyor. İlk yapılan incelemelere göre, yüzde 80 oranında kayıp var. Sektördeki iş kaybının ve hububat ve sebzenin bölge ekonomisindeki girdi kaybını da göz önüne alırsak zararımız oldukça yüksek rakamlara ulaşır. Bölge çiftçimize büyük geçmiş olsun. Büyük üzüntü içindeyiz. Elden gelen bir şey yok. Tek teselli sigortalı olan üreticilerin bir an önce tespit yaptırarak zararlarının karşılanmasının sağlamasıdır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hasar Tespit Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement