Hayvanların Tedavisi İçin Bağış Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Hayvanların Tedavisi İçin Bağış Kampanyası

Hayvanların Tedavisi İçin Bağış Kampanyası

Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen önderliğindeki hayvanseverler, yaralı hayvanların tedavi etirilebilmesi için 'bağış kampanyası' başlattı.

06.02.2013 10:42

Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen önderliğindeki hayvanseverler, yaralı hayvanların tedavi etirilebilmesi için 'bağış kampanyası' başlattı. Dağdelen, 35 fotoğraf ile birlikte kampanya duyurusunu kendi Facebook sayfasında yayınladı.

Muğla il genelinde çoğunluğu yabancılardan oluşan hayvanseverler, yollarda buldukları yaralı hayvanların kliniklerde tedavilerinin yapılabilmesi için kampanya başlattı. Hayvan Dostları Derneği (HASDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, kendi Facebook sayfasından duyurduğu bağış kampanyası için yazdığı yazıda "Borç aldı başını gidiyor. Klinik tedavisi için başlattığımız kampanyaya herkesin desteğini bekliyoruz" dedi. Özel veterinere gittiklerini belirten Dağdelen şöyle devam etti:

"Hasta ve yaralı hayvanların ardı arkası kesilmiyor. Onları kaderine terk edemeyiz. Bulduğumuz yüzlerce hayvanı özel kliniklerde veresiye olarak tedavi ettiriyoruz. Ameliyatlarının yanı sıra serum ve antibiyotik tedavisi uygulanıyor. Haftada en az 1 kez özel veterinere gidiyoruz. Borç aldı başını gidiyor. Klinik tedavisi için başlattığımız kampanyaya herkesin desteğini bekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde kliniğe gittiğimizde köylülerin getirdiği bir şahin vardı. Yurdum insanı eline tüfeği alarak neslinin tükenip tükenmeyeceğini umuruna takmıyor. Tek düşüncesi etini-yumurtasını yediği tavuğuna zarar gelmesin. Doğaya ne olursa olsun."

Bazı kişilerin ise kendisini insana değil de hayvana yardım ettiği için suçladığını kaydeden Dağdelen, "Ben hayvanlarla uğraşayım, başkaları da insanlarla ilgilensin. Yüzlerce bakıma muhtaç, toplu katliama, işkenceye uğrayan hayvan var. Sokak hayvanlarının içinde bulunduğu durum yüzünden, kendimi onlara adadım. Şu anda ayda bin lira harcıyorum. Ama bu para o kadar hayvanın yemeğine ve bakımına yetmiyor. Hayvanların yaşama hakkı var" dedi.

Yasal izinli olduğu belirtilen bağış kampanyasına katılmak isteyenlerin, Denizbank Ortaca Şubesi "TR28 0013 4000 0030 5149 5000 01" IBAN nolu Ortaca Hayvan Dostları Derneği adına açılmış hesaba para yatırabilecekleri bildirildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvanların Tedavisi İçin Bağış Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement