"Hiçkimse Kanunlara Karşı Gelemez" - Son Dakika
Güncel

"Hiçkimse Kanunlara Karşı Gelemez"

"Hiçkimse Kanunlara Karşı Gelemez"

Tunceli Üniversitesi Rektörü, kampüste afiş yüzünden çıkan olayların ardından Kamer Genç'i bile dinlemedi.

05.01.2013 17:32  Güncelleme: 09:22

-tunceli Üniversitesi'de dün öğrencilerin afiş asmaları nedeniyle çıkan olayların ardından kente gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ile görüştü. Milletvekili Genç ile Rektör Boztuğ görüşmenin ardından gazeticilere açıklama yaparken ODTÜ'de yaşanan olayları tartıştı.

Görüşmenin ardından Kamer Genç ve Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, gazetecilere birlikte açıklama yaptı. Milletvekili Genç, olayın özünü öğrenmek için Rektör ile görüştüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Rektörümüz 'Öğrenciler benden izinsiz okula bir pankart asmak istediler. Afiş asmak için izin alınması gerekiyor. Eğer izin alsalardı bir şey demezdim ama hukuk kurallarını hiçe sayarak böyle bir şey yapmalarını kabul edemezdim' dedi.

Rektör öğrenciler ile görüştüğünü ve öğrencilerin kendisine, 'Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinden, kimseden izin almayız, istediğimiz pankartı da asarız' demişler. Rektör bu durum karşısında güvenlik güçlerini çağırdığını ve gereğini yaptığını söylüyor. Bunlar tamamen Rektörün düşüncesi, ama bize göre üniversite gençliği tamamen özgürdür. Hukuk kuralları çerçevesinde yürüyüş yapabilirler ve pankartta asabilirler. Bu tür sebepler ile üniversiteye polis çağırılmasını kabul etmiyoruz, doğru bir karar değil. Yaşanan olaylar artık geride kaldı, hiç kimse öğrencilerin istikbalini etkileyecek bir şeye girişmesin. Son dönemlerde Türkiye'de çok önemli olaylar oluyor üniversite gençliğinde bu olaylar karşısında tarafsız kalamaz, görüşlerini düşüncelerini tabii ki açıklayacaklar ama bütün bunlar hukuk kuralları çerçevesinde olmalı."

ÖĞRENCİLER BANA SALDIRDI

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, da Türkiye'de hukuk, insan hakları ve demokrasinin giderek evrenselleştiğini belirterek, "Bizim temennimiz kim ne yapıyorsa hukuk kuralları çerçevesinde yapmalı. Yasa diyor ki, 'öğrenciler afiş ya da pankart asarken izin almak zorunda.' Bu yasaya herkes uymak zorunda. Şunu belirteyim biz burada olduğumuz sürece devletin yasalarını ve kanunlarını hep uygulayacağız. Kimse kanunlara karşı gelemez" dedi.

Öğrencilerin iki güvenlik görevlisini dövdüğünü de kaydeden Rektör Prof. Dr. Durmuş, konunun yargıya intikal ettirildiğini anlattı.

Rektör Prof. Dr. Boztuğ'un açıklamasının ardından yeniden konuşan Milletvekili Genç, "Hocam olaya polis karışınca durum tamamen değişiyor. Eğer oraya bir afiş asılmışsa sonra müsait bir zamanda afiş sökülür, polisi çağırmaya gerek yok. Ben içerdeki konuşmada da size söyledim, ODTÜ'deki olaylarda ne taş ne sopa hiçbirşey kullanılmamıştır. Tayyip Erdoğan 3500 polis ile oraya gitmiştir. Ayrıca 100 zırhlı araç gitmiş ve öğrencilerin üzerine gaz yağdırmışlardır. ODTÜ adeta bir bombardıman alanı haline gelmişti. Ben size şunu söyleyeyim, keşke siz de imza atan 14 rektör arasında yer almasaydınız ve imza atmasaydınız daha isabetli olurdu" dedi.

Kamer Genç'in bu sözleri üzerine Rektör Prof. Dr. Boztuğ, "Sayın milletvekilim basın önünde sizin ile bir polemiğe girmek istemiyorum. Ama Tayyip Erdoğan bu ülkenin başbakanıdır. İstediği üniversiteye gidebilir. Herkesin Göktürk uydusu ile gurur duyması gerekir. Ben açıklamamda molotof kokteyli, taşı ve sopayı kınadım, her yerde de kınarım bunu" diye konuştu. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Hiçkimse Kanunlara Karşı Gelemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement