Iğdır'da Şehit Polisler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Şehit Polisler Anıldı

Iğdır\'da Şehit Polisler Anıldı

Iğdır'da geçen yıl teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 13 polis memuru anıldı.

07.09.2016 13:53

Iğdır'da geçen yıl teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 13 polis memuru anıldı.

Iğdır Valiliği ve Iğdır İl Emniyet Müdürlüğünce, 8 Eylül 2015 tarihinde Türkiye ile Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Bölgesi arasındaki Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polis memurlarının bulunduğu araçlara, Hasanhan köyü yakınlarında PKK terör örgütü tarafından bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu şehit düşen 13 polis memuru için anma töreni düzenlendi.

Saldırının gerçekleştirildiği noktada düzenlenen törene, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, 5. Hudut Alay Komutanı Albay Murat Demirkıran, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, güvenlik güçleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene katılanlar, 13 polis memurunun şehit düşmesine neden olan bomba yüklü aracın patlatıldığı yere karanfil bıraktı.

Vali Ahmet Turgay Alpman, burada yaptığı konuşmada, "Hükümetimiz ve bizler içeride ve dışarıda terörün her türlüsüyle sonuna kadar mücadele etme konusunda kararlıyız." dedi.

Son günlerde artan terör saldırılarının, devleti terörle mücadeleden alıkoymayacağını belirten Alpman, şu ifadeleri kullandı:

"İnsanlıktan nasibini almamış vatan hainlerinin devletimizin ve milletimizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden görev yapan kahraman polislerimize yaptıkları bu hain saldırıyı esef ve şiddetle kınıyorum. Şunu herkes bilmelidir ki hiçbir terör saldırısı bizi korkutamaz. Kardeşliğimizi bozmaya teşebbüsün, masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. Terör, insanları korkutarak, katlederek hiçbir sonuç alamayacaktır. Bizim yapmamız gereken Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı ve Çerkez'i ile birlikteliğimizi korumak ve kardeşliğimiz pekiştirmektir."

Törende daha sonra İl Müftüsü Cüneyt Kulaz tarafından şehitler için dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Şehit Polisler Anıldı - Son Dakika


Advertisement