İHD Demokratikleşme Adımları Henüz Gerçekleşmedi - Son Dakika
Güncel

İHD Demokratikleşme Adımları Henüz Gerçekleşmedi

İHD Demokratikleşme Adımları Henüz Gerçekleşmedi

İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından oluşturulan Geri Çekilmeyi İzleme Komisyonu, 'Bölge Geneli Askeri Hareketlilik ve Sınır Hattı Araştırma İnceleme Raporu'nu tamamladı.

20.07.2013 17:08

İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından oluşturulan Geri Çekilmeyi İzleme Komisyonu, 'Bölge Geneli Askeri Hareketlilik ve Sınır Hattı Araştırma İnceleme Raporu'nu tamamladı. İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Özellikle çekilme sürecinden sonra AKP hükümetinin atması gereken demokratikleşme adımlarının henüz gerçekleşmediğini görüyoruz dedi.

KESK Şubeler Platformu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Genel Başkan Yardımcıları Serdar Çelebi ve Hasan Erdoğan ile İHD'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan şube başkanları ve yöneticileri katıldı. 8 Mayıs 2013 tarihinden itibaren geri çekilmenin başlamasıyla birlikte İHD tarafından oluşturulan Geri Çekilmeyi İzleme Komisyonu, Diyarbakır'ın ardından ikinci toplantısını Van'da gerçekleştirdi.

İHD GeriÇekilme Komisyonu tarafından hazırlanan Bölge Geneli Askeri Hareketlilik ve Sınır Hattı Araştırma İnceleme Raporu'nun tamamlandığı, düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Basın toplantısında konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, bu raporun elde edilen veriler ışığında yayınlanan en kapsamlı rapor olduğunu belirterek şöyle konuştuHer alanda aktif bir izleme yapılarak, sürecin selametle yürümesi için ciddi çabalar sarf edilmiştir. Çoğu zaman ilgili mülki amirlerle veya karşılıklı taraflarla görüşmek suretiyle sorunların yaşanmaması için girişimlerde bulunulmuştur. İHD olarak bu ülkede barış ve huzur içinde yaşanabilmesi için yapılması gereken tek şeyin onurlu bir barış olduğunu tekrarlamak istiyoruz. Bunun için ise, barışı gerçekleştirecek tarafların hassasiyetle davranarak, sürecin ilerlemesini sağlaması en önemli şartların başında gelmektedir. Ancak son günlerde bu sürecin zaman zaman gerildiğini ve atılması gereken adımların yavaşladığını gözlemleyebilmekteyiz. Özellikle çekilme sürecinden sonra AKP hükümetinin atması gereken demokratikleşme adımlarının henüz gerçekleşmediğini görüyoruz. Bu konuda defalarca yaptığımız çağrılara rağmen, Meclis tatile sokularak, çıkarılması gereken yeni yasaların çıkarılma tarihi ötelenmiştir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İHD Demokratikleşme Adımları Henüz Gerçekleşmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement