İkinci Ergenekon Davasında Kürsel Isınma Polemiği - Son Dakika
Güncel

İkinci Ergenekon Davasında Kürsel Isınma Polemiği

İkinci Ergenekon Davasında Kürsel Isınma Polemiği

Mustafa Balbay: Küresel Isımanın da Ne Zaman Ergenekon'a Yükleneceğini Merak Ediyorum. Mahkeme Başkanı Şengün: Mümkündür

27.09.2010 11:18

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı ikinci Ergenekon Davası'nın 82. duruşması görülmeye başlandı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık gazeteci Mustafa Balbay'ın "Küresel ısınmanın da ne zaman Ergenekon'a yükleneceğini merak ediyorum" demesinin ardından Mahkeme Başkanı Kökal Şengün "Mümkündür" şeklindeki sözü salonda gülüşmelere neden oldu.

Aralarında gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da bulunduğu 36'sı tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Mustafa Dönmez, İbrahim Özcan ve Ersin Gönenci katılmadı. Tutuksuz sanıklardan Noyan Çalıkuşu ve Hüseyin Keskin duruşmada hazır bulundu.

BALBAY : "KÜRESEL ISINMA NE ZAMAN ERGENEKON'A YÜKLENECEK MERAK EDİYORUM"

Duruşmada söz alan Mustafa Balbay, "Ahmet Özal babasını Ergenekon'un öldürdüğünü söylüyor. Geçitli baskınını Ergenekon'un yaptığı iddia ediliyor. Bu dava nasıl şekillenecek merak ediyorum Ben küresel ısımanın da ne zaman Ergenekon'a yükleneceğini merak ediyorum" dedi.

MAHKEME BAŞKANI ŞENGÜN : "MÜMKÜNDÜR"

Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı Şengün'ün, "Mümükündür" demesi, duruşma salonun izleyiciler bölümünde gülüşmelere neden oldu. İddia makamının birçk dava dosyasını talep ettiğini belirten Balbay, "Savcılar falanca dosya buraya getirilsin diyor. Ankara'dan İstanbul'a gidiyoruz. Bakıyoruz 200 km var yazıyor. Bir süre daha gidiyoruz. 250 km var diyor. Belkide bin dosya daha eklenecek" diye konuştu.

"BURADA BİR KİN BİRİKİYOR"

Balbay sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Başbakan, bu davanın savcısı olmaktan çekildiğini açıkladı. Baykal 'Avukatıyım' dediği için savcıyım' dediğini ifade etti. Baykal genel başkanlıktan ayrıldığı için de savcılıktan ayrılmış olabilir. Gazetecinin tutukluluğunun sansür olduğunu düşünüyorum. Kalemlerin susmasının silahların susmasından daha önemli olduğu gibi kabul edilemez bir durum söz konusu. Bizim burada bulunmamız gerçekleştirilmek istenen barış ortamının sağlamaktır. Ben Anadolu birliğinin Avrupa Birliği'nden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Burada bir kin birikiyor. Ben kin tutmam ama bizi burada tutarak size karşı bir kin topluyorsunuz"

"KONUŞMALARIN SINIRLANDIRILMASI İNFİALE YOL AÇAR"

Ardından söz alan tutuklu sanık gazeteci Tuncay Özkan, JİTEM'in kurucusu olduğu iddia edilen Arif Doğan'ın kendisiyle ilgili sözler içeren haberini okudu. Özkan haberde Doğan'ın, Susurluk kazası öncesinde Abdullah Çatlı ve Hüseyin Kocadağ ile Yalova'da görüştüğünü ve yanlarında bir bakanın kızının olduğunu bunu yazmasını istediğini ancak kendisinin yazmadığını ifade etti. Özkan, "Bu nasıl bir ögüt ki yöneticisi talimat veriyor, Ben ise yayınlamıyorum" ifadesini kullandı.

Özkan'ın, "İçerde ve dışarda konuşma hakkının sınırlandırılmasına yönelik uygulamalar infiale yol açar. Konuşmak diyaloğu başlatır. Konuşmadan diyalog başlamaz" demesi üzerine Başkan Şengün, "Bunu mahkemeye karşı söylemeyin" dedi. Ardından Özkan ise "Muhatabımız sadece sizsiniz" diye konuştu.

Daha sonra Mahkeme Heyetine Başkanı Köksal Şengün tutuklu sanık Teğmen Mehmet Ali Çelebi'yi yarım kalan savunmasını almak üzere sanık kürsüsüne aldı.

Cem TURSUN - İSTANBUL - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkinci Ergenekon Davasında Kürsel Isınma Polemiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement