İnternet Andıcı Davası Ertelendi - Son Dakika
Güncel

İnternet Andıcı Davası Ertelendi

İnternet Andıcı Davası Ertelendi

İnternet Andıcı davasında mahkemenin sorularını yanıtsız bırakan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, tahliye talebinde bulundu.

27.03.2012 17:35

İnternet Andıcı davasında mahkemenin sorularını yanıtsız bırakan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, tahliye talebinde bulundu.

Müvekkili İlker Başbuğ hakkındaki iddiaların tamamen varsayımlardan oluştuğunu iddia eden avukat İlkay Sezer, "Mahkemenin tutukluluk kararını kaldırarak bihakkın tahliyesine karar verilerek dosyanın Yüce Divan'a gönderilmesini talep ediyoruz" dedi.

Tutuklu sanık emekli Albay Dursun Çiçek'in kızı ve avukatı İrem Çiçek ise söz alarak mahkemede gizli tanık dinletmek istediklerini söyledi. İrem Çiçek, kendisine Ergenekon ve Balyoz davalarında oluşturulan sahte delillerle ilgili bir mektup gönderildiğini söyleyerek, bu mektubu okudu. Avukat Çiçek mektubu gönderen kendisini telefonla da arayarak eski bir cemaat mensubu olduğunu belirten kişinin gizli tanık olarak Cuma günkü celsede ifade vermek istediğini söylediğini belirtti. Söz konusu kişinin can

güvenliği endişesi taşıdığını ve gizli tanık olarak dinlenilmek istediğini ifade eden Çiçek, talebi konusunda mahkemenin karar vermesini talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.

Verilen ara sırasında basın mensuplarının olduğu bölüme yaklaşan Başbuğ, "Bu kısımda basın ordusu mu? Neler yazdınız?" diye sordu. Basın mensuplarının "Dediğiniz her şeyi yazdık" demesi üzerine Başbuğ da, "Ne dedim ben? Yazdıklarınız şu anda televizyonda da çıkıyor mu?" diye sordu. Basın mensuplarının, "Sabahki konuşmanızı, salondan çıkışınızı ve eski Genelkurmay Başkanlarına sitemleriniz yazdık" demesi üzerine Başbuğ başı ile onaylayarak, "Ben dışarı mı çıkmışım" dedi.

Avukat Çiçek'in talebini değerlendirmek üzere duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, Çiçek'in gizli tanık olarak dinlenilmesi istenen tanıkla ilgili, hangi olay ve kişileri nasıl bildiği ve tanığını, neden tanık korumadan yararlanmak istediği, can güvenliği ne şekilde tehlikeye düştüğü gibi konularla mahkemeye bilgi verilmesini istedi.

Bütün sanıkların savunmalarının alınmasından sonra bu talebin değerlendirileceğine karar veren mahkeme duruşmayı 29 Mart Perşembe gününe erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnternet Andıcı Davası Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement