İran'ı Karıştıran İsim, CIA'nın Karanlık Prensi Michael D'Andrea - Son Dakika
Güncel

İran'ı Karıştıran İsim, CIA'nın Karanlık Prensi Michael D'Andrea

Trump'ın yeni stratejisi kapsamında, CIA'in İran masasına, Müslüman olarak bilinen "karanlık prens" lakaplı Michael D'Andrea atandı. Atama kararından 6 ay sonra İran karıştı.

03.01.2018 09:16  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA tarafından 6 ay önce İran masasının başına getirilen cenazeci, karanlıklar prensi ve Ayetullah Mike lakaplarıyla da tanınan Michael D'Andrea için Amerikan basını, daha o dönemde "Tahran karışacak" manşetleri atmıştı. İran'da yaşananların ardından gözler, Usame Bin Ladin'i bulan adam olarak da bilinen D'Andrea'ya çevrildi.

"TAHRAN KARIŞACAK" MANŞETİ DİKKAT ÇEKMİŞTİ

CIA'nin İran masasının başına getirildiğinde, Amerikan basını, bu atamanın haberini büyük manşetlerle verdi. O haber ve yorumlarda "Tahran'da hareket yakında başlar" ifadesi dikkat çekiyordu; Çünkü, göreve gelen kişi Amerikan istihbarat dünyasında efsane olmuş bir isimdi.

CIA'DE LADİN'İ YAKALAYAN ADAM OLARAK BİLİNİYOR

Michael D'Andrea, uzun yıllardır çalıştığı CIA'de Usame Bin Ladin'i yakalayan adam olarak tanınıyordu. 1979'da Tanzanya'nın başkenti Darrüsselam'da başlayan kariyeri, Mısır, Irak ve Afganistan'da devam etmişti. CIA'nin "terörle mücadele merkezine" en az 10 yıl süreyle başkanlık eden Andrea'nın o dönemdeki kod adı ise "Roger" idi.

İran'ı Karıştıran İsim, CIA'nın Karanlık Prensi Michael D'Andrea

MÜSLÜMAN OLDUĞU VURGULANIYOR

Michael D'Andrea hakkındaki haberlerde, 90'lı yıllarda Mauritiuslu müslüman bir kadınla evlendiği belirtiliyor. Eşinden ötürü islamiyeti seçtiği ve ibadetini ihmal etmeyen bir müslüman olduğu da vurgulanıyor. Belki de bu yüzden internette en fazla namaz kılarken çekilmiş fotoğrafları bulunuyor.

İSLAM DÜNYASININ EN YETKİN İSTİHBARAT SORUMLUSUYDU

D'Andrea, 38 yıl boyunca ABD'nin İslam dünyasındaki en yetkin istihbarat sorumlusuydu. Bin Ladin operasyonu ile adı deşifre olunca, yaptığı işlerden ilham alınarak film senaryoları bile yazıldı.

GÖREVE GELDİKTEN 6 AY SONRA İRAN SOKAKLARI KARIŞTI

Amerikan medyasının efsane olarak tanıttığı Michael D'Andrea, çok değil, göreve geldikten sadece 6 ay sonra İran sokakları karıştı. Bunun tesadüf olmadığını iddia eden bazı uzmanlar, Amerikan istihbaratına İran'da artık daha fazla iş düşeceğini belirtiyorlar İşkence ve suikast iddialarıyla 3 defa kongre tarafından sorgulansa da Michael D'Andrea, Trump yönetiminin en güvendiği isimlerden biri.(Kaynak: NTV)





İran\'ı Karıştıran İsim, CIA\'nın Karanlık Prensi Michael D\'Andrea

Son Dakika Güncel İran'ı Karıştıran İsim, CIA'nın Karanlık Prensi Michael D'Andrea - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement