İran ile Nükleer Anlaşmaya Varılması - Son Dakika
Güncel

İran ile Nükleer Anlaşmaya Varılması

İran ile Nükleer Anlaşmaya Varılması

UAEK İdare Kurulu, yarın İran’ın nükleer programının denetlenmesine ilişkin özel bir oturum yapacak.

23.01.2014 21:00

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) İdare Kurulu, yarın İran'ın nükleer programının denetlenmesine ilişkin özel bir oturum yapacak.

UAEK'tan yapılan açıklamaya göre, İdare Kurulu, 24 Kasım 2013'de imzalanan ve 20 Ocak 2014'te yürürlüğe giren anlaşma uyarınca, yarın İran'ın nükleer programına ilişkin özel bir oturum gerçekleştirecek. UAEK Başkanı Yukiya Amano'nun başkanlık edeceği oturumda, İran'ın nükleer programının denetlenmesine ilişkin bir raporun görüşülmesi belirtildi.

Açıklamada Amano, "Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, anlaşmaya göre nükleer programla ilgili önlemlerin başlaması amacıyla denetleme ve soruşturmanın yükümlülüğünü almaya hazırdır" dedi.

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1) arasında 24 Kasım 2013'de Cenevre'de bir anlaşma imzalanmış, anlaşmaya göre 6 ay içerisinde İran'ın nükleer programını askıya alması ve bunun karşılığında ise İran'a yönelik uygulanan ambargoların hafifletilmesi öngörülmüştü. Söz konusu anlaşma, 20 Ocak 2014'te yürürlüğe girmişti. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Nükleer Anlaşmaya Varılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement