İranlı Komutan: Suudi Arabistan'ın Suriye'ye Müdahaleye Gücü Yok - Son Dakika
Güncel

İranlı Komutan: Suudi Arabistan'ın Suriye'ye Müdahaleye Gücü Yok

İranlı Komutan: Suudi Arabistan\'ın Suriye\'ye Müdahaleye Gücü Yok

Suudi Arabistan'ın Suriye'de kara harekatı yapacağı iddialarını değerlendiren İran Devrim Muhafızları Komutanı, "Bunu yapacak ne gücü var ne de cesareti." dedi.

17.02.2016 11:37  Güncelleme: 12:35

Suudi Arabistan'ın Suriye'de kara harekatı yapacağı iddialarını değerlendiren İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi sert bir açıklamda bulundu.

"SURİYE'YE GİRECEK KAPASİTESİ YOK"

İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'na konuşan Tümgeneral Caferi, "Suudi Arabistan'ın karadan Suriye topraklarına girecek kapasitesi yok bu yüzden bu ülkeye girmeye cesarete edemez ve edemeyecektir" diye konuştu.

"HAVADAN EYLEMLERİN SONUCU OLMAYACAK"

İranlı komutan, "Suudiler, ABD ve diğerlerinin verdiği silahlarla teröristleri güçlendirmek için havadan bir takım eylemlerde bulunabilir ancak bu eylemlerin bir sonucu olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

"TERÖRİSTLERE KARŞI SURİYE'Yİ DESTEKLİYORUZ"

Suudi Arabistan'ın kara birliklerini Suriye'ye göndermesi halinde İran'ın tepkisinin ne olacağı sorusuna karşılık Caferi, "Suudi Arabistan bunu yapacak gücü yok. İran olarak Suriye devleti ve halkını teröristlere karşı destekliyoruz ve bu desteğimiz devam edecektir" yanıtını verdi.

RUHANİ'DEN TÜRKİYE SICAK MESAJLAR

İran'la ilgili önemli bir gelişme ise Türkiye ile alakalı oldu. Türkiye'ye atanan yeni büyükelçi Muhammed İbrahim Tahiriyan'i kabul eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

Ruhani, "Türkiye ile ekonomi, turizm ve kültürel alanlardaki ilişkilerin güçlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

"KOMŞULARLA YAKIN İLİŞKİLER TEMEL POLİTİKA"

Tahran'ın komşularıyla yakın ilişkiler kurulmasını temel politika olarak benimsediğini söyleyen Ruhani, İran ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin güçlenmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

"BÖLGE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKLİ"

Ruhani, bölge sorunların çözümü ve güvenliğin sağlanması için ortak işbirliğinin gerekli olduğunu ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İranlı Komutan: Suudi Arabistan'ın Suriye'ye Müdahaleye Gücü Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Fatih : Türkiye'ye kimse laf edemez edenin osturnu keserrler 14 3 Yanıtla
  • Ahmet: Ne amerika , ne suudi , ne de rusya , ne de çin , hiç birinin iran a gücü yetmez. Zaten suudi yıllarca osmanlı ya kalleşlik yaptı. Bu arapların hiç birine güven olmaz. Daha da suudi den fayda bekleyen akılsızlara hayret ediyorum.Siz bu kafa ile devam edin. zaman gelecek suudi yine biza kalleşlik yapacak. 13 3 Yanıtla
  • 53: Türkiye ye laf edemiyolar hahah 12 1 Yanıtla
  • yahya: var mi yok mu yaparsa gorursunuz 8 5 Yanıtla
  • nn: senin mi. var geri zekalı 6 6 Yanıtla
  • 0: Vaybe birden bire herkes arap sevici oldu....yahu düne kadar araplar şöyledir böyledir osmanliyı hep arkadan vurmuştur bilmem ne deniyordu ya....yani akp neyi seviyorsa bazı modeller kayıtsız şartsız onu seviyor bu nasıl anlayış böyle. 6 6 Yanıtla
  • Özçekim: İRAN SENİN NÜFUSUN 77 MİLYON 35 MİLYONU TÜRK UNUTMA SAKIN 9 2 Yanıtla
    İRANLI : Lan gerizekalı İran ın nüfusu 90 milyon civari. Armut herif sen internetten mi öğrendin.Ayrıca iran da türk yoktur. 22 milyon azeri vardır. Geri kalanı persi ve acem dir. küçük nüfusları da saymıyorum.Zaten sen iiraz daha sallarsan çin nüfusunun yarısı türk diye yalan da söylersin. 7 14
  • Cann23: Aynenn ancak tr gibi boş işler yapıyolar 6 4 Yanıtla
  • misafir: bencede yok.tc sudi katar hava civa 6 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement