İranlı Turistlere Çiçekli Karşılama - Son Dakika
Güncel

İranlı Turistlere Çiçekli Karşılama

İranlı Turistlere Çiçekli Karşılama

Sunexpress'in Türkiye'ye getireceği İranlı turistlerin ilk kafilesi, Antalya Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

17.03.2016 16:00

Sunexpress'in Türkiye'ye getireceği İranlı turistlerin ilk kafilesi, Antalya Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'in alternatif pazar arayışı kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar sonuç vermeye başladı. İran'ın başkenti Tahran'dan Antalya, İzmir ve İstanbul'a gelecek İranlı turistlerin ilk kafilesi, SunExpress uçuşuyla Antalya'ya ayak bastı. İki dolu uçakla gelen İranlı turistler, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, SunExpress Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın ve ICF Genel Müdürleri Aletta von Massenbach, Serhat Soğukpınar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Avrupa'dan Türkiye'ye rezervasyonların geçen yılın gerisine düştüğünü belirten Çalışkan, bu kapsamda yeni pazar arayışlarına girdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Yaz sezonunda son dakikalarla turizmin bir miktar toparlanacağına inanıyoruz. Ancak biz yine de yeni pazar arayışları içersindeyiz. Geçtiğimiz haftalarda İran uçuşları için anlaşmalarımızı yaptık. Bu doğrultuda da bugün İran'dan gelen ilk kafileyi karşıladık. Yeni pazar arayışlarımız içersinde İran ilk adım, Kuveyt'ten turist getirmek üzere görüşmelerimiz sürüyor. Yakın zamanda bu görüşmeleri sonlandırıp, Kuveyt'ten de turist getireceğiz."

Anlaşma ile ilgili bilgi veren Çalışkan, yaptıkları anlaşma doğrultusunda, bu yaz Nevruz ile beraber, Tahran'dan Antalya'ya, İzmir'e ve İstanbul'a turist taşıyacaklarını anlatırken "Şu anda bu uçuşlarımız full charter, ama uçuşların başarısına bağlı olarak tarifeli uçuşlara da başlayacağız. Bu yaz karşılıklı olarak 300'ün üzerinde uçuş gerçekleştireceğiz" dedi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İranlı Turistlere Çiçekli Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement