İslam Dünyası Konuşmaları'nın Bu Seferki Konusu Ortadoğu Oldu - Son Dakika
Güncel

İslam Dünyası Konuşmaları'nın Bu Seferki Konusu Ortadoğu Oldu

İslam Dünyası Konuşmaları\'nın Bu Seferki Konusu Ortadoğu Oldu

Başakşehir Belediyesi tarafından 6 ay boyunca, her ay düzenlenecek olan “İslam Dünyası Konuşmaları” etkinliğinin ikincisi düzenlendi.

26.01.2014 11:28

Başakşehir Belediyesi tarafından 6 ay boyunca, her ay düzenlenecek olan "İslam Dünyası Konuşmaları" etkinliğinin ikincisi düzenlendi. "Ortadoğu Neresi? İslam Dünyasının Jeopolitiği" konulu söyleşi, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir ve Başakşehirlilerin katıldığı söyleşinin moderatörlüğünü Uluslar arası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir yaptı.

Mısır'daki askeri rejimin sürdürülebilirliği yok. Eninde sonunda bu askeri rejim bitecek" diyen İşbilir, Mısır'daki hak ihlalleri, demokrasinin gerişe gidişi, hukuksuz yargılama ve katliamlardan askeri yönetim kadar darbeye içeriden veya dışarıdan destek veren herkesin sorumlu olduğunu vurguladı.

"SİSİ'NİN ÖRNEK ALDIĞI MODELLER VAR"

Abdulfettah Sisi'nin darbesi için örnek aldığı modellerin varlığından bahseden Gazeteci Yazar Mustafa Özcan; "Sisi'nin doğduğu döneme gelen Nasır darbesi bunlardan sadece birisi. Sisi'nin doğduğu döneme gelen Nasır sisi için bir örnek teşkil ediyor. Darbede de askerin yanında sivil kesimler ve basın da önemli rol oynadı. Nitekim, hem İslamcı hem gayrı İslamcı olarak çifte kimlikli Sisi asker edasıyla 'Darbe dediysek darbe, demediysek değil' diye kestirip attı. Yapılan işin tanımını kimseye bırakmıyor. Minareyi çalan kılıfını hazırlar misali. Sisi muhakkak ki 28 Şubat sürecinden kopya çıktı. Ondan benim ve Mısırlıların da hiç şüphesi yok. Arap Baharı ile birlikte Müslüman Kardeşler kısa süreliğine de olsa iktidara gelince kim kiminle müttefik belli olduğunu söyleyen Özcan; "Arap Baharı ilişkilerin kimyasını göstermesi açısından turnusol kağıdı vazifesi gördü, ak kara ortaya çıktı. Baharın ilk günlerinde Türkiye ve Arap ülkelerinde ulusalcı akımlar Müslüman Kardeşleri ABD ile ortak ilan ettiler! Lakin Arap Baharı neredeyse dördüncü yaşına girerken her şey ayan beyan ortaya çıktı. Bundan sonraki süreçte her şeyin zamanla düzeleceği konusunda ümitvarım." dedi.

Söyleşinin sonundaki soru cevap kısmının ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir katılımcılara çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İslam Dünyası Konuşmaları'nın Bu Seferki Konusu Ortadoğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement