Isparta Valisi Oğuz Türbe Açtı - Son Dakika
Güncel

Isparta Valisi Oğuz Türbe Açtı

Isparta Valisi Oğuz Türbe Açtı

Isparta'da Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocalarından 1472 yılında vefat eden Abdulkadir Hamidi Hazretleri'nin türbesi Vali Memduh Oğuz tarafından açıldı.

23.07.2013 11:44

Isparta'da Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocalarından 1472 yılında vefat eden Abdulkadir Hamidi Hazretleri'nin türbesi Vali Memduh Oğuz tarafından açıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaları sonucunda, Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocalarından Abdulkadir Hamidi Hazretleri'nin türbesinin Hisar Mahallesi'nde olduğu ve bugüne kadar korunduğu tespit edildi.

Bunun üzerine Isparta Valisi Memduh Oğuz'un girişimleriyle türbe koruma altına alındı ve Özel İdare tarafından türbe çevresinde düzenleme yapıldı. Yapılan çalışmalarının ardından Valilik özel program tertipleyip o türbeyi dün iftar vakti törenle açtı.

Açılış öncesi mehter takımı gösteri sundu. Açılışa Vali Oğuz ile birlikte, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocalarından Abdulkadir Hamidi Hazretleri'nin türbesinin Isparta'da olmasının Isparta için büyük bir şeref olduğunu söyleyen Vali Oğuz, "Hamidi Hazretleri Isparta'nın manevi sahibidir. Hamidi Hazretleri, Allah dostudur. Buna şahitlik ediyorum. Bu Allah dostunun bizim hayatımıza dahil edilmesi de önemlidir. SDÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri aydınlatıcı rol üstlendiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Bu bina bağış şeklinde alındı onda da kolaylık gösterenlere teşekkür ediyorum. Herkes bu konuda manevi yardımda bulundu. Burası gelip geçici bir yer değil, müracaat makamıdır. Kıymetini bilelim" diye konuştu.

Kuran okunmasının ardından, İl Müftüsü Emin Avcı tarafından dua edildi ve türbe ziyaret edildi. Türbe açılış programı Gülcü Mahallesi Meydanlığı'nda verilen iftar yemeğiyle son buldu. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta Valisi Oğuz Türbe Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement